Home Новини сучасних технологій Перший складний смартфон від Apple отримає перископічні лінзи

Перший складний смартфон від Apple отримає перископічні лінзи

0
Перший складний смартфон від Apple отримає перископічні лінзи

За інформацією ETNews, перший складний смартфон від Apple отримає перископічні лінзи. Зараз Apple просуває свої плани щодо значного розширення діапазону оптичного збільшення iPhone за допомогою технології лінз перископа.

З посиланням на галузеві джерела, знайомі з розробкою камер ‌iPhone‌, доповідь ETNews говорить, що в даний час Apple шукає відповідне “складене” рішення камери для перископа для “iPhone” і вже ініціювала обговорення з постачальниками. Apple подала патенти, що стосуються систем лінз перископа з 2014 року.

Як повідомляється, Apple стикалася з проблемами розробки власної системи перископічних камер через те, що більшість задіяних технологій охороняються іншими патентами, що змушує компанію досліджувати її придбання безпосередньо у власників патентів. Зокрема, технологія “кульового виконавчого механізму” вважається важливою для більшості конструкцій перископічних камер, але Samsung Electronics зараз власник цій технології.

Багато патентів на багатокамерні та перископічні камери належали ізраїльській компанії Corephotonics, включаючи конструкцію кульового виконавчого механізму, але вона була придбана компанією Samsung у 2019 році. Технологія перископічної камери Samsung дозволила застосувати її на таких пристроях, як Galaxy S20 Ultra.Samsung

Samsung співпрацюватиме із Apple?!

Звіт Digitimes, який бачив The Next Web, також підтвердив це, зазначивши, що Apple прагне покращити можливості масштабування своїх наступних iPhone за допомогою перископічної системи камер. У звіті передбачається, що Apple розраховує на Samsung забезпечити систему перископічних лінз для майбутніх iPhone, а не розробляти її власноруч.

Інсайдери галузі, які виступають перед ETNews, викликають сумніви щодо шансів на партнерство між Apple та Samsung Electronics або Samsung Electro-Mechanics у цій галузі. Деякі вважають, що Samsung відмовиться поставляти Apple камери перископа, щоб зберегти конкурентну перевагу своїм асортиментом смартфонів Galaxy.

Поряд зі своїм правильним прогнозом, що iPhone 12 Pro Max матиме технологію стабілізації зсуву сенсора, аналітик Apple Мінг-Чі Куо на початку цього року заявив, що принаймні одна модель "iPhone" матиме телескопічний об'єктив перископа в 2022 році.

Однак Kuo не приписує це Samsung, натомість передбачаючи, що Semco та Sunny Optical поставлять компоненти.

Лінзи перископа забезпечують набагато більший діапазон оптичного збільшення в корпусі розміром зі смартфон. Оптичне масштабування визначається відстанню між об'єктивом та датчиком зображення, але існує обмеження щодо того, на скільки можна збільшити діапазон оптичного масштабування за допомогою поточної вертикально розташованої структури модуля камери, оскільки це з часом збільшить товщину пристрою. Система перископічних лінз дозволяє розміщувати довший набір лінз горизонтально, перш ніж відбивати світло за допомогою дзеркала, спрямованого в правильну сторону, і все це без збільшення товщини пристрою.

Смартфони із схожими технологіями

Технологія камери вже потрапила у деякі смартфони. Наприклад, Huawei поставляє P30 Pro з 5-кратним справжнім оптичним збільшенням за допомогою подібного механізму. На сьогоднішній день iPhone 12 Pro‌ Max пропонує найкращий оптичний зум на ‌iPhone‌, при цьому пристрій може збільшити в 2,5 рази.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version