Home Новини сучасних технологій Популярна анонімна пошукова система стрімко набирає популярність

Популярна анонімна пошукова система стрімко набирає популярність

0

Популярна анонімна пошукова система стрімко набирає популярність і в минулий понеділок опрацювала більше 100 млн запитів за добу. Пошукова система DuckDuckGo, орієнтована на конфіденційність, вперше за свою 12-річну історію опрацювала за день більше 100 млн пошукових запитів користувачів.

Рекорд був встановлений після двох років стійкого збільшення числа оброблюваних запитів. Зростання цього показника розпочалося з серпня 2020 року, коли пошукова система почала отримувати більше 2 млрд пошукових запитів в місяць на регулярній основі.

Популярність DuckDuckGo стала рости після того, як пошукова система вийшла за межі власного сайту, і були запущені її версії для мобільних пристроїв на Android і iOS, а також спеціальне розширення для Chrome. У вересні 2020 року компанія повідомила в Твіттері про більш ніж 4 млн користувачів.

Зростаюча популярність пошукової системи також пояснюється її зобов'язанням не збирати призначені для користувача дані і надавати для всіх однакові результати пошуку по заданому запиту. Як повідомила компанія в минулому році, через відсутність деталізованих даних їй іноді важко навіть оцінити розмір власної бази користувачів.

Завдяки конфіденційності DuckDuckGo була обрана в якості пошукової системи за замовчуванням в браузері Tor і часто використовується за замовчування в режимах приватного перегляду деяких інших браузерів.

Орієнтування на конфіденційність все частіше стає одним з основних чинників при виборі сервісів. На початку тижня месенджер Telegram оголосив, що кількість його зареєстрованих користувачів досягла 500 млн, а сервери Signal вийшли з ладу в п'ятницю після раптового припливу «мільйонів і мільйонів нових користувачів», який, за словами компанії, перевершив її найоптимістичніші прогнози.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version