Реклама

Редагування документів формату PDF: складність, програми та процес

Останні Новини

Відомо, що редагувати PDF без інструментів не можливо. Коштують вони не мало. Але в цій статті я розповім вам про хороші безкоштовні варіанти.

Складність редагування документів формату PDF полягає в тому, що вони прирівнюються до паперового документа. Від самого початку їх створення (у 1993 році), PDF призначались для використання без внесення змін.

Але з часом виникла потреба змінити шрифти, макети чи виправити помилки. Тому виробники почали розробляти інструменти для редагування. Навіть з їх допомогою, легко відредагувати PDF-файл, так як Word чи Google Doc не вдасться. Але я маю дієві поради, які полегшать цей процес.

В чому полягає складність редагування PDF?

Даний формат розроблявся ще до того часу, коли ми активно почали використовувати браузери. Він виглядає, як документ, надрукований на папері. І коли у Word текст, який ми вставляємо, плавно перетікає на другу сторінку і зміни не помітно, то у PDF усе складніше. Доведеться змінювати розмір поля та шрифту. Далі розповім докладніше про те, як додати більше тексту на сторінку PDF-документа. Але мушу попередити, що не варто чекати ідеального результату.

Справа в тому, що багато редакторів PDF не можуть робити змін у документі. Вони лише пропонують вносити примітки чи коментарі, які з’являються над текстом документа PDF. Це виглядає так, наче на лист з текстом поклали скло і поверх пишуть інший текст. Також не можна вносити змін, видаляючи інформацію з документа. Можна тільки виправляти чи видаляти коментарі, які ви додаєте. Але я розповім як обійти це в кінці статті.

Справжні редактори PDF мають прийоми для редагування фактичного вмісту PDF-файлу. Крім цього, ніхто не зможе внести зміни до вашого редагування без подібного редактора. Такі можливості має Adobe Acrobat DC. На місяць вона коштує майже 13 $. Але є і дешевші програми. До них відносяться: EaseUS PDF Editor, PDF-Xchange Editor для Windows, PDFPen Nitro для macOS та Wondershare PDFelement 8 для macOS і Windows. Вони дозволяють змінювати, переміщати та видаляти вміст PDF.

Будьте обережні з сайтами, які пропонують безкоштовно завантажити і відредагувати PDF-файл. В них може міститись шкідливе ПЗ, яке отримає доступ до ваших особистих даних.

Цікаво: Названо причини, чому файли PDF не можна редагувати.

Редагування з Acrobat DC

Acrobat DC вважається найкращим інструментом для редагування PDF. Він допомагає редагувати текст та зображення завдяки простому та функціональному інтерфейсу.

Для того, щоб почати роботу, відкрийте PDF-файл у вікні Acrobat, потім натисніть «Інструменти» і «Редагувати PDF». Ви побачите сині рамки навколо кожної складової частини PDF-файлу. Для виправлення помилки, натисніть на слово і введіть необхідні виправлення.

Редагування PDF-файлів не дорогими редакторами

PDF-XChange Editor, яка коштує 46,50 $, використовує такий самий принцип роботи, як і Acrobat DC. Потрібно відкрити PDF-файл у редакторі та на панелі «Головна» натиснути «Редагувати». Далі потрібно обрати частину, яку хочете змінити.

Майте на увазі, що такий редактор дозволяє редагувати текст по блоках. Можна отримати некоректну відстань між словами, якщо вимкнути цю функцію.

В цьому редакторі немає таких налаштувань, як у Acrobat. Але ви зможете обрати параметри шрифтів та вирівняти абзаци. Зробити це можна, натиснувши на шестерню внизу зліва.

Цікаво: Названо додаток, який здатний легко конвертувати PDF в Word.

Шрифти в дешевих програмах редагування

Acrobat DC підбирає схожий шрифт до того, що використовується в документі С. А от в дешевших редакторах – це проблема. Редагувати ідеально, без видимих оку змін, здатні macOS, iOS з PDF Expert. Вартість останньої майже 80$.

Я знайшов програми, які підбирають шрифт під той, що встановлений у PDF тільки для Apple. Вони називаються: EaseUS PDF Editor, яка коштує 79$ та PDFelement 8, її вартість майже 70$. Але коли я працював з цими редакторами, мені довелось поекспериментувати. Тому, можливо вам також варто тестувати різні програми, щоб обрати підходящу для себе.

Процес форматування

PDF документ набагато важче форматувати, ніж документ Word. Хоча вас будуть запевняти, що редактор з усім справиться, не вірте. Щоб якісно відформатувати, вам доведеться перетворити PDF-файл у текстовий файл.

Проблема полягає в тому, що якщо ви додасте слова, які зроблять абзац довшим на рядок, він перекриє наступний. Доведеться перемістити наступний нижче, а для нього може не вистачити місця на сторінці. А якщо потрібно поставити лапки, то їх доведеться скопіювати з цього ж PDF чи інтернету. Бо редактор їх не розуміє.

Якщо ви прагнете досягти максимального результату, краще перенесіть PDF-файл у будь-який текстовий процесор, змініть, а потім експортуйте в новий PDF. Але це може спрацювати лише з деякими видами файлів. Редактори не допоможуть змінити текст з переходом на іншу сторінку. Але вони можуть змінити розмір полів та редагувати текст відповідно до розміру.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Компанія Apple відправила на “смітник” свої культові смартфони

Компанія Apple має список моделей свого бренду, які не купляють протягом п’яти років. До таких моделей припиняють випускати комплектуючі....
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -