Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, чому на смартфоні при покупці так багато додатків

Розповідаємо, чому на смартфоні при покупці так багато додатків

0

Коли ми купуємо смартфон в магазині, то разом із ним отримуємо цілий пакет встановлених додатків. Деякі з них дійсно корисні і активно використовуються нами протягом всього терміну експлуатації. А от інші абсолютно не потрібні, так ще й не видаляються взагалі. Для чого виробники таке роблять та що робити із зайвими програмами?

Не варто думати, що усі абсолютно встановлені програми на смартфон зайві та тільки займають пам'ять. Є й такі, без яких пристрій просто не зможе нормально функціонувати. Вони обов'язково повинні бути присутніми. Це, наприклад, додатки Повідомлення, Дзвінки, Калькулятор, Камера, Браузер і т.д. Якщо ви чимось із такого стандартного набору не користуєтесь, то і не намагайтесь видалити, бо тоді пристрій може просто перестати коректно функціонувати.

Цікаво: Відомо, чому на смартфоні не варто вмикати яскравість дисплею на повну

Наступна група додатків - вигідні виробнику. Виробники смартфонів заробляють не лише на продажі своєї техніки, але й на софті, який встановлюють і тим самим рекламують. Розробники програм платять брендам, щоб ті завантажували на смартфони їх додатки. Таким чином збільшується кількість користувачів. Звісно, якийсь відсоток людей після покупки телефону просто повидаляє все зайве і завантажить те, що дійсно потрібно. Але є й такі люди, яким встановлені програми сподобаються і вони залишаться активними користувачами. Саме такий хід подій і важливий розробникам.

Ну і остання причина наявності великої кількості додатків - правила країни. Кожна країна, яка продає техніку, може висувати свої правила. Наприклад, щоб був інтерфейс державною мовою. До цієї категорії належать і програми. В України, допустимо, повинні бути пошукові системи, сервіси та деякі функції виключно українські. Тому виробник змушений встановити відповідний софт.

Не варто відразу видаляти усе зайве. Спочатку задумайтесь, можливо в майбутньому воно знадобиться. Тим більше, в будь-який момент за допомогою комп'ютера або root-прав можна видалити усе зайве, навіть те, що стандартним шляхом не прибирається.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version