Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, чому немає сенсу вимикати смартфон на ніч?

Розповідаємо, чому немає сенсу вимикати смартфон на ніч?

0

Багато людей перед тим як лягати спати вимикають повністю телефон. На це у них є ряд причин, які ми сьогодні хочемо спростувати.

Перша причина - щоб ніхто не турбував. Відразу зрозуміло, що немає сенсу вимикати телефон заради цього. В сучасних моделях (та і не тільки) є можливість вимкнути або зменшити гучність. Можна залишити вібросигнал, або ж взагалі забрати всі сповіщення. Якщо ви не хочете цього робити бо думаєте, що зранку забудете повернути звук і пропустите якийсь важливий дзвінок, то існує спеціальний режим "не турбувати". Можна налаштувати в якій годині він буде автоматично вмикатись і вимикатись. В той проміжок часу у вас на телефоні не будуть звучати жодні сповіщення та дзвінки. Колись, на старих телефонах таких функцій не було і всі зазвичай вимикали, але зараз це зайве.

Цікаво: Вірус на смартфоні. В чому небезпека?

Друга причина - випромінювання. Розповсюджена думка про те, що телефони випромінюють електромагнітні хвилі, але мало хто знає, що вони настільки не значні, що ніякої шкоди для організму не несуть. Для початку потрібно розуміти, що в сучасному світі є стільки приладів, які випромінюють електромагнітні хвилі, що смартфон не найстрашніше. Навіть нічники не настільки безпечні як здається. Через випромінювання вимикати телефон точно не потрібно. Тим більше, коли він вимкнений від інтернету і просто собі лежить неподалік ліжка, то загрози ніякої не несе точно.

Третя причина - збереження батареї. Це єдина причина в якій можна знайти хоча б трохи сенсу. Чим більше ми заряджаємо - розряджаємо акумулятор, тим швидше батарея почне працювати не так добре як на початку. Кожен акумулятор має певний ліміт циклів, тому з часом усі потребують заміни. Люди керуючись цим вимикають на ніч телефон, вони рахують, що так він буде менше розряджатись. Так, якщо пристрій увімкнений, але ним ніхто не користується, то відсотки заряду все одно будуть зменшуватись. Сама система їх трохи забирає. Але потрібно врахувати, що вмикання і вимикання телефону теж дуже використовує заряд, можливо, в деяких випадках навіть більше. Якщо ви дійсно так хвилюєтесь, щоб батарея не зіпсувалась швидко, то вмикайте на ніч режим польоту. Одночасно буде і батарея зберігатись, і додзвонитись ніхто не зможе. Авіарежим вимикає все з'єднання.

Отож, зрозуміло, що вимикати смартфон на ніч це абсолютно безглуздо. Зараз є багато інших функцій, які можуть замінити цю дію. Взагалі сучасні телефони можна ніколи не вимикати, для них це не несе ніякої шкоди взагалі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version