Home Новини сучасних технологій Розповідаємо, чому відключення смартфона на ніч це абсолютно безглузда ідея

Розповідаємо, чому відключення смартфона на ніч це абсолютно безглузда ідея

0

Якщо колись відключення телефону на ніч було зрозумілим та і взагалі цілком звичною справою, то зараз такі дії викликають тільки подив. Насправді сучасні смартфони абсолютно не потребують відключення, але люди не хочуть це чути і наводять безліч причин, чому спати із увімкненим пристроєм не потрібно. Хочемо навести приклади, чому ж все таки люди вимикають свої гаджети та розвіяти деякі міфи про це.

Причина перша - щоб не заважав. Так, вночі можуть надходити різні сповіщення, повідомлення, інколи навіть дзвінки. Але щоб не прокидатись від зайвих звуків зовсім не обов'язково вимикати пристрій. Є чудовий режим "Без звуку", або інший "Не турбувати". Якщо перший потрібно вмикати вручну, то другий можна налаштувати на автоувімкнення в певній годині. В період коли один із режимів буде увімкнений, жоден звук не завадить вашому сну, хіба що будильник. Якщо він увімкнений. Старі телефони не мали таких можливостей, тому їх вимикали. Зараз це абсолютно непотрібна дія.

Цікаво: Що таке “сірий” смартфон та чи варто його купувати?

Наступна причина - шкода здоров'ю. Так, смартфон опромінює, але це звучить страшніше, ніж є в реальності. Нас кругом в квартирі та на вулиці оточують речі, які мають випромінення, але ж від них ніхто не ховається? Так само і смартфон, він впливає на організм, але серйозних проблем зі здоров'ям не буде точно, ну до цього часу не спостерігались. Тому, якщо ви так сильно хвилюєтесь про негативний вплив телефона на ваш організм, краще пристрій просто покласти подалі від себе, а не вимикати повністю.

Ще одна причина - економія заряду. Насправді це взагалі безглуздо. Зараз смартфони зроблені так, що заряд не витрачається практично взагалі вночі. А все тому, що ви з пристроєм нічого не робите, не запускаєте програми, не сидите в інтернеті. Якщо ви залишите телефон на ніч увімкненим, то побачите, що кількість відсотків не змінилась, або ж зменшилась на 2-3%. Справа в тому, що вимкненням ви не збережете заряд, бо ця дія також розряджає смартфон. Тому тут вибір за вами.

Ну і остання причина - оптимізація пристрою. В даному випадку люди плутають із перезавантаженням. Перезавантаження дійсно допомагає смартфону трохи покращити роботу, закрити непотрібні програми, подолати зависання і таке інше. Але от вимкнення так не працює. Ну тобто не потрібно вимикати на всю ніч пристрій, щоб він почав краще справлятись з задачами. Вистачить простого швидкого перезавантаження.

Отож, якщо думати логічно і зважати на факти, то вимикати смартфон не потрібно. Це абсолютно безглузда дія. Але з другої сторони, якщо вам так подобається, то можете продовжувати це робити, шкоди пристрою не буде ніякої також.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version