Реклама

Розповідаємо, коли краще замінити старий зарядний кабель

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ви користуєтеся одним і тим же кабелем для зарядки роками? Легко емоційно прив’язатися, але ви можете не усвідомлювати, що ваші пристрої заряджаються набагато повільніше, ніж повинні. Ось кілька явних ознак, які можуть вимагати заміни.

Перетертий або зламаний дріт

Кожен стикався з цим кілька, якщо не десятки разів у своєму житті. Ви купуєте новий зарядний кабель для своєї електроніки, і через кілька місяців або навіть тижнів провід починає зношуватися або перестає працювати.

Якщо ви бачите відкриті дроти, це означає, що кабель знаходиться на останніх ніжках. Найкраще уникати використання кабелю, оскільки це може призвести до ще більшої шкоди вашому пристрою або, що ще гірше, до ураження електричним струмом або пожежі. Якщо ви не бачите видимих ​​пошкоджень на шнурі, але він все ще не заряджається, перевірте, чи правильно підключено, або спробуйте іншу розетку.

Зазвичай краще купити новий кабель для заміни, ніж намагатися полагодити його самостійно. Зарядні кабелі часто коштують досить дешево, особливо якщо мова йде про менші пристрої, як-от телефон або iPad . Цього разу подумайте про інвестування в більш якісний кабель від авторитетного бренду. Ви повинні знати, що вони виготовлені з міцного та посиленого матеріалу, як-от зарядний пристрій Native Union для iPhone . Найприємніше те, що ці типи міцних кабелів розроблені таким чином, щоб витримувати постійний знос, тому вам не доведеться турбуватися про їх згинання та розриву.

Всі кабелі в кінцевому підсумку псуються і гинуть, але це не означає, що ви не повинні правильно доглядати за ними . Зробіть все можливе, щоб вони не завдали занадто великої шкоди. Навчіться правильно намотувати кабелі , використовуйте захисні захисні пристрої та тримайте їх подалі від місць з високою температурою.

Деякі кабелі для зарядки можуть бути дорогими для заміни, особливо для великих пристроїв, таких як ноутбуки. Замість того, щоб кидати зламаний, зверніться до майстерні по ремонту кабелю, щоб дізнатися, скільки вони будуть платити за його ремонт. Звісно, ​​якщо ремонт коштує більше, ніж заміна, замовляйте заміну.

Цікаво: Перераховано декілька правил, як обрати кабель для зарядки смартфону.

Повільна швидкість заряджання

Зарядні кабелі, які потребують вічності для підзарядки ваших пристроїв, майже мертві. Так, ви в кінцевому підсумку розрядите батареї до 100%, але лише через години очікування. Чекати годинами неймовірно незручно і, можливо, небезпечно.

Незвично тривалий процес заряджання може призвести до незвичайного накопичення тепла, що може навіть пошкодити ваш пристрій або зменшити ємність акумулятора . Ви не хочете ризикувати небезпечними подіями з перевантаженим або перегрітим пристроєм , який все ще заряджається.

Пошкоджений кабель не вартий ризику, але ви все одно можете використовувати повільний кабель. Обов’язково стежте за своїми пристроями та відключайте їх, коли вони заповнять потужність. Якщо в будь-який момент зарядний пристрій або ваш пристрій занадто нагріваються, негайно від’єднайте їх від мережі та зачекайте деякий час, перш ніж заряджати знову. Відчуйте зарядний дріт під час підключення до пристрою. Якщо через деякий час він починає перегріватися, це означає, що зарядний пристрій перезаряджається, а не сам акумулятор.

Якщо ви хочете швидше заряджатися, перейдіть на кабель, призначений для швидкої зарядки . Як правило, ви побачите термін «Швидка зарядка» в назві продукту, як-от кабель для швидкої зарядки iPhone . Ви також повинні шукати кабелі, які є міцними на додаток до їхньої швидкості.

Цікаво: Як перевірити на працездатність зарядний кабель для Android – смартфона.

Поганий "контакт"

Найгірше відчуття, коли ви намагаєтеся підключити зарядний пристрій до одного зі своїх пристроїв, але він більше не підходить. Вам потрібно натиснути на нього сильніше або повозитися, поки не знайдете ідеальне місце для його перенесення. Це не тільки неприємність, але й ознака того, що ваш кабель для зарядки пошкоджений.

У найгіршому випадку пошкоджено порт зарядки вашого пристрою, а не кабель. Будемо сподіватися, що це не так, оскільки полагодити ваш пристрій буде набагато дорожче. Візьміть інший кабель для зарядки, бажано новий, щоб перевірити, чи підходить він належним чином. Якщо він підходить, ймовірно, що зарядний кабель пошкоджений. Але якщо він не підходить, швидше за все, ваш порт зарядки пошкоджений.

Злегка подуйте на дверцята, щоб очистити їх, і спробуйте ще раз. Крім того, ви можете використовувати зубочистку або антистатичну щітку, щоб видалити будь-який ворс або пил. Будьте обережні, щоб не пошкодити порт зарядки під час очищення, застосовуючи занадто велику силу. Обережно видаліть все, що може заважати підключенню кабелю до вашого пристрою.

Якщо нічого не допомагає, подумайте про заміну зарядного кабелю, а не намагайтеся його виправити. Як зазвичай, це заощадить вас від клопоту та потенційної вартості самого ремонту.

Цікаво: Apple запатентувала “живучий” зарядний кабель для смартфонів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відомо, коли вийде Mortal Kombat 1

Гра, Mortal Kombat 1, розробляється NetherRealm Studios і розповсюджується Warner Bros.  — це нова гра в одній із найжорстокіших...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -