Home Новини сучасних технологій Що являє собою супершвидка зарядка

Що являє собою супершвидка зарядка

0

З кожним новим поколінням смартфонів виробники намагаються збільшити ємність акумуляторної батареї для збільшення часу їхньої автономності. Проте і кількість функцій смартфона з кожним поколінням теж зростає. Тому часто буває, що виконуючи одночасно кілька завдань на телефоні його зарядки не вистачає і потрібно швидко зарядити смартфон для якнайскорішого продовження роботи. Для цього і була створена швидка або надшвидка зарядка.

Цікаво: Відомо, чи потрібен Вам новий USB-кабель для швидкої зарядки

Швидка зарядка вже давно стала звичною для багатьох користувачів, а ось супершвидка зарядка є відносно новою технологією. Вона дозволяє швидко зарядити смартфон не перевантажуючи при цьому акумулятор, досягаючи цього підвищенням сили струму чи вольтажу. Надшвидка зарядка складається з фірмового зарядного пристрою, що підтримує надшвидке заряджання, без якого телефон заряджатиметься зі звичайною швидкістю, адаптера, що дозволяє смартфону коректно працювати при підвищеній напрузі та силі струму. Оскільки надшвидка зарядка спочатку заряджає смартфон при максимальних значеннях напруги та сили струму, а після зарядки батареї приблизно на 70% їх значення зменшуються, то обов’язковою складовою надшвидкої зарядки є контролер живлення, який контролює напругу. Також для супершвидкої зарядки необхідні спеціальні протоколи роботи та технології, які у різних виробників відрізняються, в результаті чого деякі моделі можуть заряджатися 20 хвилин, а деякі навіть більше години.
Нижче ми розглянемо деякі моделі супершвидких зарядок від різних виробників.

SuperCharge від Huawei. Свою супершвидку зарядку Supercharge Huawei представила ще у 2018 році на виставці Mobile World Congress. Iснує два варіанти цієї зарядки: на 22,5 Вт (5В/4,5А або 4,5В/5А) та на 40 Вт (10В/4А або 5В/8А), остання заряджає телефон трохи більше, ніж за годину, а на 50% за 30 хвилин. Також Supercharged оберігає акумулятор від перегріву та автоматично відключає зарядку при дотику до води. НyperСharge від Xiaomi. НyperСharge представлена в двох варіантах: провідний та безпровідний і стала однією з найшвидших зарядок. Згідно з даними виробника провідна система на 200 Вт заряджає смартфон за 8 хвилин, а бездротова на 120 Вт за 15 хвилин. І хоча, як це часто буває на практиці, ці цифри часто відрізняються від офіційно заявлених, проте навіть в цьому випадку залишаються досить таки переконливими: до 100% смартфон заряджається за півгодини.

SuperVOOC від Oppo. Компанія Оppo на протязі декількох років послідовно розробила кілька варіантів надшвидких зарядок.У 2020 році представила SuperVOOC 2.0 потужністю 125 Вт, яка дозволяла зарядити смартфон з акумулятором ємністю 4000 мAг всього за 20 хвилин, але хоча результат був чудовий, в масове виробництво зарядку не запустили через неможливість поєднати великий акумулятор з супершвидкою зарядкою в одному пристрої.
Тож у 2022 році була створена нова версія SuperVOOC потужністю 150 Вт, що дозволяла зарядити смартфон з акумулятором ємністю 4500 мAг за ті ж самі 20 хвилин, що і попередній варіант (5 хвилин до 50%, 15 хвилин решта 50%). В основу розробки зарядного пристрою було покладено використання нітриду галію, а також були використані технології Battery Health Engine та Smart Battery Health, що забезпечили тривалий термін служби батареї навіть після 1600 циклів заряджання.
I нарешті найновіший варіант - це SuperVOOC на 240 Вт, яка зможе зарядити смартфон лише за 9 хвилин, проте в масове виробництво ця зарядка ще не пішла.

Цікаво: Відомо, як шкодять смартфону короткі зарядки

Thunder Charge від Infinix. Влітку 2022 року компанія Infinix представила свою Thunder Charge потужністю 180 Вт, що є однією із найпередовіших та здатною зарядити смартфон на 50% лише за 4 хвилини. При розробці використовувалася технологія двонаправленого живлення та дві батареї, що дозволяє зменшити тепловиділення та збільшити термін служби батареї на 2% порівняно із звичайною подвійною батареєю. Thunder Charge має два режими заряджання, один з яких за допомогою єдиного дотику активує ультрашвидку зарядку потужністю 180 Вт.
Швидка зарядка від Vivo. Cупершвидка зарядка компанії Vivo потужністю 200 Вт стала найшвидшою на сьогоднішній день та заряджає смартфон всього за 11 хвилин, що було підтверджено на практиці під час тесту нового пристрою Vivo іQОО 10 Pro, під час якого смартфон нагрівся приблизно до 43°, що в принципі є допустимим.

Отже, ми бачимо що технологія швидкого заряджання смартфонів не стоїть на місці і компанії намагаються з кожним роком зменшити час заряджання своїх смартфонів, досягаючи при цьому помітних результатів.

Цікаво: Відомо, чи справді швидка зарядка вашого смартфона погано впливає на акумулятор

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version