Реклама

Що нового в iPhone 16 Pro, огляд флагманського смартфона Apple 2024

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

9 вересня у Каліфорнії відбулася презентація нових гаджетів Apple. Серед інших гаджетів на ній було представлено iPhone 16 Pro – наступне покоління найпопулярнішого смартфона 2024 року. Що змінилося? Чи варто власникам iPhone 15 Pro ставати в чергу за новинкою чи цього разу вийшла абсолютно прохідна модель? Експерти Avic, магазину гаджетів і техніки з Харкова, відповідають на ці питання. 

Що нового в дизайні iPhone 16 Pro

iphone 16 pro
Зображення: Лінійка смартфонів Apple iPhone 16.

Цього року очікували iPhone у новому дизайні? Ви самі все бачили – новинка виглядає майже так само, як і попередник. Ключове – «майже»: зміни все ж таки відбулися, хоч вони і не такі кардинальні. Найголовніше – «шістнадцята прошка» стала трохи більшою. Діагональ екрану смартфона Apple становить 6,3 дюйми vs 6,1 дюйми у 15 Pro. Водночас, розробники зменшили товщину рамок, зробивши їх найтоншими серед усіх айфонів. Технічно дисплей не змінився: та ж якісна OLED-матриця з піковою яскравістю до 2000 ніт та динамічною частотою оновлення від 1 до 120 Гц.

Втім, виділитися з натовпу власники 16 Pro все ж зможуть, оскільки для цієї серії Apple зробили ексклюзивне забарвлення. На зміну «синьому титану» прийшов «пустельний титан». Щось середнє між золотим та кавовим кольором. «Натуральний титан» залишився на палітрі, а для любителів класики є білий та чорний.

Ігрова консоль більше не потрібна?

iPhone 16 Pro дістався новий процесор A18 Pro, виконаний за передовим 3-нанометровим техпроцесом. Він має шестиядерний центральний процесор (CPU), шестиядерний графічний прискорювач (GPU) і 16-ядерний нейропроцесор (NPU). У порівнянні з A17 Pro, встановленим у попередній серії, приріст продуктивності не надто великий: CPU – на 15%, GPU – на 20%.

Набагато важливіше, що в Apple врахували торішній негативний досвід із перегріванням iPhone 15 Pro. Розробники змінили внутрішню конструкцію смартфона, що дозволило досягти кращого розсіювання тепла та на 20% збільшити стабільність за високої продуктивності. Іншими словами, iPhone 16 Pro значно краще працює  в іграх, при зйомці тривалих відеороликів та в інших ресурсномістких завданнях.

Камери стали ще кращими?

iPhone 16 Pro отримав набір із трьох нових камер.

  • Основна – з покращеним сенсором на 48 МП – здатна робити знімки практично з нульовою затримкою, забезпечуючи різкі кадри навіть швидкорухомих об’єктів.
  • Ультраширококутна камера на 48 МП. Якісно відпрацьовує навіть за умов недостатнього освітлення.
  • Телеоб’єктив на 12 МП з 5-кратним оптичним наближенням (як у iPhone 15 Pro Max та новому iPhone 16 Pro Max).

Але головною зміною щодо зйомки можна вважати появу кнопки Camera Control, якій знайшлося місце на правій грані телефону – під кнопкою включення. Вона сенсорна та реагує на силу натискання, імітуючи тактильний відгук за допомогою вібрації. З її допомогою можна швидко запустити програму камери, зробити фото або розпочати запис відео. За допомогою кнопки Camera Control можна: 

  • керувати масштабуванням свайпами збоку на бік; 
  • змінювати експозицію, глибину різкості; 
  • перемикатися між стилями. 

У майбутніх оновленнях також з’явиться можливість блокування кнопкою фокусування та експозиції, як на професійних камерах.

Особливу увагу розробники приділили відеозйомці. iPhone 16 Pro підтримує запис у форматі 4K при 120 fps з Dolby Vision, що дозволяє робити ролики високої роздільної здатності у сповільненій зйомці. При цьому вже на знятому матеріалі у додатку «Фото» можна змінювати частоту кадрів у діапазоні від 24 до 120 fps.

Зарядки вистачить на тиждень?

Більш енергоефективний процесор у тандемі з iOS 18 та акумулятором збільшеної ємності дозволяють продовжити час автономної роботи iPhone 16 Pro на 4 години порівняно з iPhone 15 Pro. У режимі відтворення відео він може протриматися до 27 годин.

Швидкість дротового заряджання в iPhone 16 Pro залишилася без змін – 50% за півгодини, при використанні адаптера потужністю 20 Вт або вище. Але тепер така ж швидкість досягається і при підключенні MagSafe із адаптером потужністю від 30 Вт. 

Що ще?

З інших змін в Айфона 16 Про варто згадати підтримку швидшого Wi-Fi 7. Щоправда, оцінити її вдасться лише за наявності відповідного роутера.

Новий iPhone 16 Pro створений для роботи з новими функціями штучного інтелекту, які запровадять у iOS 18.1. Але проблема в тому, що на старті все це функціонуватиме лише в США і лише англійською мовою. 

Чи варто оновлюватись на iPhone 16 Pro ?

Насамперед Айфон 16 Про може зацікавити людей, які використовують смартфон як робочий інструмент. Наприклад, професійно знімають відео. Втім, решті користувачів зміни також сподобаються: збільшений екран, нові камери, покращена автономність … У порівнянні з iPhone 15 Pro прогрес, можливо, і не настільки помітний, а ось власникам більш старих моделей про апгрейд задуматися точно варто.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Перший складний смартфон Xiaomi з’явиться на ринку раніше запланованого

Надійшла інформація, що перший складний смартфон Xiaomi з'явиться на ринку раніше запланованого і навіть раніше нового планшета. Очікується, що...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -