Home Новини сучасних технологій Що нового в iPhone 16 Pro, огляд флагманського смартфона Apple 2024

Що нового в iPhone 16 Pro, огляд флагманського смартфона Apple 2024

0

9 вересня у Каліфорнії відбулася презентація нових гаджетів Apple. Серед інших гаджетів на ній було представлено iPhone 16 Pro – наступне покоління найпопулярнішого смартфона 2024 року. Що змінилося? Чи варто власникам iPhone 15 Pro ставати в чергу за новинкою чи цього разу вийшла абсолютно прохідна модель? Експерти Avic, магазину гаджетів і техніки з Харкова, відповідають на ці питання. 

Що нового в дизайні iPhone 16 Pro

iphone 16 pro
Зображення: Лінійка смартфонів Apple iPhone 16.

Цього року очікували iPhone у новому дизайні? Ви самі все бачили – новинка виглядає майже так само, як і попередник. Ключове – «майже»: зміни все ж таки відбулися, хоч вони і не такі кардинальні. Найголовніше – «шістнадцята прошка» стала трохи більшою. Діагональ екрану смартфона Apple становить 6,3 дюйми vs 6,1 дюйми у 15 Pro. Водночас, розробники зменшили товщину рамок, зробивши їх найтоншими серед усіх айфонів. Технічно дисплей не змінився: та ж якісна OLED-матриця з піковою яскравістю до 2000 ніт та динамічною частотою оновлення від 1 до 120 Гц.

Втім, виділитися з натовпу власники 16 Pro все ж зможуть, оскільки для цієї серії Apple зробили ексклюзивне забарвлення. На зміну «синьому титану» прийшов «пустельний титан». Щось середнє між золотим та кавовим кольором. «Натуральний титан» залишився на палітрі, а для любителів класики є білий та чорний.

Ігрова консоль більше не потрібна?

iPhone 16 Pro дістався новий процесор A18 Pro, виконаний за передовим 3-нанометровим техпроцесом. Він має шестиядерний центральний процесор (CPU), шестиядерний графічний прискорювач (GPU) і 16-ядерний нейропроцесор (NPU). У порівнянні з A17 Pro, встановленим у попередній серії, приріст продуктивності не надто великий: CPU – на 15%, GPU – на 20%.

Набагато важливіше, що в Apple врахували торішній негативний досвід із перегріванням iPhone 15 Pro. Розробники змінили внутрішню конструкцію смартфона, що дозволило досягти кращого розсіювання тепла та на 20% збільшити стабільність за високої продуктивності. Іншими словами, iPhone 16 Pro значно краще працює  в іграх, при зйомці тривалих відеороликів та в інших ресурсномістких завданнях.

Камери стали ще кращими?

iPhone 16 Pro отримав набір із трьох нових камер.

  • Основна – з покращеним сенсором на 48 МП – здатна робити знімки практично з нульовою затримкою, забезпечуючи різкі кадри навіть швидкорухомих об’єктів.
  • Ультраширококутна камера на 48 МП. Якісно відпрацьовує навіть за умов недостатнього освітлення.
  • Телеоб’єктив на 12 МП з 5-кратним оптичним наближенням (як у iPhone 15 Pro Max та новому iPhone 16 Pro Max).

Але головною зміною щодо зйомки можна вважати появу кнопки Camera Control, якій знайшлося місце на правій грані телефону – під кнопкою включення. Вона сенсорна та реагує на силу натискання, імітуючи тактильний відгук за допомогою вібрації. З її допомогою можна швидко запустити програму камери, зробити фото або розпочати запис відео. За допомогою кнопки Camera Control можна: 

  • керувати масштабуванням свайпами збоку на бік; 
  • змінювати експозицію, глибину різкості; 
  • перемикатися між стилями. 

У майбутніх оновленнях також з’явиться можливість блокування кнопкою фокусування та експозиції, як на професійних камерах.

Особливу увагу розробники приділили відеозйомці. iPhone 16 Pro підтримує запис у форматі 4K при 120 fps з Dolby Vision, що дозволяє робити ролики високої роздільної здатності у сповільненій зйомці. При цьому вже на знятому матеріалі у додатку «Фото» можна змінювати частоту кадрів у діапазоні від 24 до 120 fps.

Зарядки вистачить на тиждень?

Більш енергоефективний процесор у тандемі з iOS 18 та акумулятором збільшеної ємності дозволяють продовжити час автономної роботи iPhone 16 Pro на 4 години порівняно з iPhone 15 Pro. У режимі відтворення відео він може протриматися до 27 годин.

Швидкість дротового заряджання в iPhone 16 Pro залишилася без змін – 50% за півгодини, при використанні адаптера потужністю 20 Вт або вище. Але тепер така ж швидкість досягається і при підключенні MagSafe із адаптером потужністю від 30 Вт. 

Що ще?

З інших змін в Айфона 16 Про варто згадати підтримку швидшого Wi-Fi 7. Щоправда, оцінити її вдасться лише за наявності відповідного роутера.

Новий iPhone 16 Pro створений для роботи з новими функціями штучного інтелекту, які запровадять у iOS 18.1. Але проблема в тому, що на старті все це функціонуватиме лише в США і лише англійською мовою. 

Чи варто оновлюватись на iPhone 16 Pro ?

Насамперед Айфон 16 Про може зацікавити людей, які використовують смартфон як робочий інструмент. Наприклад, професійно знімають відео. Втім, решті користувачів зміни також сподобаються: збільшений екран, нові камери, покращена автономність … У порівнянні з iPhone 15 Pro прогрес, можливо, і не настільки помітний, а ось власникам більш старих моделей про апгрейд задуматися точно варто.

NO COMMENTS

Exit mobile version