Home Новини сучасних технологій Що таке експрес-накладна “Нової пошти” та для чого вона потрібна

Що таке експрес-накладна “Нової пошти” та для чого вона потрібна

0

Експрес-накладна Нової пошти, або скорочено ЕН – це супроводжуючий документ Вашого відправлення. Ви не зможете переслати посилку чи будь-що Новою поштою без оформлення цього документу. Кожна ЕН має свій унікальний номер, який присвоюється компанією. Він складається з 14 цифр, які кодують Ваше відправлення та містять інформацію про посилку.

Знати номер експрес-накладної важливо для Вас. Адже, без нього не можна відслідкувати місцезнаходження Вашого вхідного чи вихідного відправлення, або оплатити його. При отриманні посилки безпосередньо у відділенні, Ви також маєте повідомити працівнику Нової пошти номер накладної, щоб він міг ідентифікувати Ваше відправлення.

Цікаво: Названо переваги, які отримуються користувачі мобільним додатком від «Нової пошти».

Де створюється експрес-накладна та як?

Створити накладну до Вашого відправлення Ви можете самостійно, або її створять у відділенні Нової пошти, коли Ви відправлятимете посилку.

У випадку, коли Ви прийшли на відділення лише з вмістом майбутньої посилки, тоді все просто. Компетентний працівник Нової пошти допоможе Вам підібрати відповідне за розміром пакування та сам створить експрес-накладну Вашої посилки, прописуючи у ній Ваші дані та дані Одержувача. Вам залишається лише не помилитися з ними.

У випадку, коли Ви самостійно створюєте нове відправлення через Ваш кабінет на сайті Нової пошти, або через мобільний додаток компанії, то по завершенню заповнення усіх даних про посилку, відправника та отримувача, Вашому відправленню автоматично буде присвоєно номер. Це і є номер експрес-накладної (ЕН) від Нової пошти.

Щоб створити експрес-накладну до Вашої посилки онлайн, Ваші дії мають бути наступними. У власному кабінеті Нової пошти натисніть кнопку «Створити відправлення». Далі пропишіть усю інформацію про посилку – назву предмету, що відправляється, його оголошену вартість, габарити, вагу тощо. Вказуєте, хто має оплачувати послугу з доставки, який вид оплати, оформляєте послугу «Післяплата», якщо вона є.

Тепер переходите до другого розділу – інформації про Відправника та Отримувача. Тут прописуєте усі необхідні дані одержувача посилки – Прізвище та Ім’я, телефон, населений пункт, номер відділення, номер відділення Нової пошти та бажаний час доставки. Також вказуєте місто, з якого будете відправляти посилку та номер відділення. Ваші особисті дані підтягуються автоматично з Вашого профілю.

Після того, як Ви прописали усі необхідні дані, програма покаже Вам кнопку «Створити накладну». Натискаєте її. Далі Ви побачите уже готову експрес-накладну з присвоєним їй номером. Можете скопіювати його і переслати при необхідності отримувачу посилки. В цьому ж вікні можна ще раз перевірити правильність усіх прописаних Вами даних.

Цікаво: На Новій Пошті впроваджені нові правила пакування.

Де можна дізнатися номер Вашої експрес-накладної?

Тут все залежить від того, хто створював експрес-накладну. Якщо це робив оператор відділення Нової пошти, то Вам, при оформленні, нададуть квитанцію з вказаним номером. При втраті квитанції, або, якщо Вам потрібно взнати номер відправлення – зверніться в будь-яке відділення Нової пошти з документом, що посвідчує Вашу особу. Працівники компанії нададуть Вам номер експрес-накладної та усю необхідну інформацію по відправленню.

Якщо відправлення прямує до Вас, то Нова пошта сповіщає своїх клієнтів про це. Вам прийде sms-повідомлення від компанії напряму, або напишуть Вам у Viber. Як правило, Нова пошта сповіщає своїх клієнтів два рази – як приймає посилку на Ваше ім’я від Відправника та тоді, коли посилка вже прибула у вказане відділення та очікує на Вас. У цих повідомленнях буде вказано номер Вашої ЕН.

При створенні власноруч накладної через кабінет Нової пошти, або ж у додатку, Ви відразу бачитимете її номер. Усі створені Вами відправлення відображаються в розділі «Вихідні посилки», або ж у розділі «Чернетки», якщо накладну Ви створили раніше, аніж віднесли посилку у відділення.

Як відслідкувати місцезнаходження посилки за номером ЕН?

Якщо у Вас є номер експрес-накладної, Ви завжди можете відслідкувати місцезнаходження посилки на даний момент. Для цього компанія Нова пошта створила спеціальний розділ на своєму сайті, де Ви можете вказати 14 цифр номера накладної. Програма автоматично покаже Вам увесь шлях відправлення, де посилка знаходиться на даний момент, її план подальшого переміщення та орієнтований час прибуття у кінцеве відділення. Ми вважаємо, що це дуже зручно. А Ви?

NO COMMENTS

Exit mobile version