Реклама

Що таке HyperOS і до чого тут смартфони Xiaomi

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Досі телефони Xiaomi використовували систему MIUI, рівень налаштування на основі Android, який був активним з 2010 року та мав 14 різних версій, які оновлювалися з кожною новою ітерацією Android. Але це зміниться з появою HyperOS .

HyperOS замінить MIUI як основну операційну систему компанії, але справа йде набагато далі, оскільки цього разу HyperOS — це набагато більше, ніж простий рівень налаштування .

Що таке HyperOS

Як пояснює сама Xiaomi, ядро ​​HyperOS базується на Linux і системі Vela, розробленій самою Xiaomi кілька років тому. Не панікуйте, HyperOS все ще є модифікованою версією Android (на базі Android AOSP і без додатків Google), але з такою кількістю змін, що її майже можна вважати новою операційною системою.

Ще одна важлива деталь полягає в тому, що HyperOS — це кросплатформна система, розроблена для роботи на різних типах пристроїв, таких як смартфони та планшети, а також на годинниках, телевізорах Smart TV і навіть автомобілях Smart.

Xiaomi закладає основи цієї нової системи на 4 різних осях:

Комплексний рефакторинг: Xiaomi HyperOS розробляється з 2017 року, і її мета — забезпечити узгодженість складного сценарію Інтернету речей і запропонувати структуру, яка об’єднує всі пристрої в екосистемі Xiaomi.

Інтелектуальне підключення між пристроями: Xiaomi розробила нову структуру під назвою HypperConnect, яка дозволяє вам керувати різними пристроями, підключеними до нашої мережі, у режимі реального часу з централізованої панелі. Таким чином, серед багатьох інших взаємопов’язаних функцій користувач може керувати своєю мобільною камерою з планшета або активувати мобільне підключення до Інтернету з ноутбука.

Проактивний інтелект: Модуль HyperMind відповідатиме за керування тим, що Xiaomi називає «проактивним інтелектом», який в основному складається із включення різних інструментів ШІ. Тут ми знайдемо помічника, який генерує текст, зображення та виконує всі типи системних завдань за допомогою штучного інтелекту. Можна сказати, що це еквівалент Xiaomi Microsoft Copilot, ChatGPT, DALL-E та інших додатків ШІ, які з’явилися в останні місяці.

Наскрізна безпека: HyperOS має власне середовище TEE, яке захищає конфіденційність і цілісність даних, які обробляються не тільки всередині кожного пристрою, але й між мережами підключених пристроїв. Усі комунікації між пристроями також зашифровані наскрізним шифруванням.

Коротше кажучи, HyperOS — це досить змінена версія Android, оптимізована для адаптації до різноманітної екосистеми пристроїв Xiaomi, з більшою взаємозв’язністю між пристроями, більшою орієнтацією на безпеку та великим оновленим набором інструментів на основі штучного інтелекту. Ви можете отримати більше інформації про HyperOS на офіційному веб-сайті Xiaomi.  

Цікаво: Як створити обліковий запис Mi на смартфонах Xiaomi та активувати корисні функції.

Які телефони та пристрої будуть оновлені до HyperOS

У Xiaomi вже є кілька пристроїв із попередньо встановленою ОС HyperOS, як-от новий смартфон Xiaomi серії 14 , годинник Xiaomi Watch S3 або 85-дюймовий телевізор Xiaomi TV S Pro MiniLED .

Компанія також підтвердила, що HyperOS не залишиться лише на азіатському ринку, а й буде розгорнуто по всьому світу. Це розгортання надійде у вигляді оновлень OTA, починаючи з першого кварталу 2024 року.

Список телефонів, які будуть оновлені до Xiaomi HyperOS, трохи короткий, і на даний момент він складається з наступних моделей:

  • Xiaomi 13 Ultra
  • Xiaomi 13 Pro
  • Xiaomi 13
  • Xiaomi 13T Pro
  • Xiaomi 13T
  • Redmi Note 12
  • Redmi Note 12S
  • Xiaomi Pad 6

Що стосується мобільних телефонів лінії POCO, оновлення також було підтверджено для POCO F5 . Для решти моделей точні дати поки не уточнюються.

Як і коли можна оновити свій телефон до HyperOS?

Як ми говоримо, HyperOS надійде у формі оновлення OTA (Over The Air). Або іншими словами, через автоматичне оновлення системи. Ми відразу помітимо, тому що отримаємо сповіщення на своєму пристрої.

Якщо ми не отримаємо сповіщення, ми також можемо увійти в меню загальних налаштувань нашого Xiaomi та шукати нові незавершені оновлення. Якщо оновлення HyperOS надійшло на ваш мобільний телефон, завантажте його та переконайтеся, що у вас достатньо заряду акумулятора та хороше з’єднання для передачі даних.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 5 найшвидших браузерів для Android-смартфонів

Всі власники смартфонів користуються браузерами і зазвичай вибір падає на ті, які по замовчуванню на смартфоні, а це Google...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -