Реклама

Що таке iSIM та eSIM? Детально про кожен вид

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

На даний момент звичайні SIM карти вже не такі актуальні, як це було раніше. В сучасних смартфонах можна бути на зв’язку, але не мати фізичної картки. На заміни прийшли iSIM (Integrated SIM) та eSIM (Embedded SIM). В чому різниця мало хто знає, але ця інформація дійсно має значення, тому ми хочемо детально розповісти про ці два види та пояснити, яка між ними різниця.

Цікаво: Українцям тепер буде простіше підключити eSIM.

Чому вбудовані SIM карти кращі, ніж фізичні? Все дуже просто. Людині не потрібно мати багато карток та постійно їх змінювати. Можна створити декілька номерів з різними операторами, але використовувати їх одночасно. Саме таку можливість надають електронні SIM карти.

Тепер поговоримо про кожну електронну карту окремо і почнемо з eSIM. З цією назвою знайомі багато хто. Це вбудована SIM картка, а точніше мікросхема. Вона не дістається, не замінюється. Вона така ж невід’ємна, як і інші запчастини смартфона. Щоб скористатись можливостями eSIM, достатньо увімкнути функцію на телефоні, вибрати оператора, який також підтримує таку можливість і налаштувати зв’язок. Для цього треба буде відсканувати QR-код  або спеціальний код, який створить та надасть оператор. Щоб перейти на користування eSIM, знадобиться всього декілька хвилин.

Цікаво: Названо основні переваги та недоліки eSIM.

Перейдемо до другого виду – iSIM. Це також вбудована карта, але вона інтегрована в сам функціонал смартфона. Якщо простіше, то в пристрої не буде стояти мікросхема, як у випадку з eSIM. Це допоможе виробнику зберегти місце на інші важливіші деталі. Наприклад, встановити більший модуль камери або більшу батарею для підвищення автономності. Користування такої iSIM можливе також в тому випадку, коли оператор підтримує функцію.

Ну і останнє, про що хочемо поговорити – це спільне та відмінне між картками.

  • eSIM та iSIM однакові в користуванні. Вони не вимагають присутності стандартної картки. Можна легко перемикатись між номерами та операторами без фізичної заміни.
  • Відмінні електронні картки в першу чергу в інтеграції з пристроєм. eSIM представлена в вигляді окремої мікросхеми, а iSIM це просто частина процесора. Це дуже на руку виробникам, адже можна зробити пристрої більш тонкі та функціональні.
  • Ще одна відмінність в тому, що eSIM почали підтримувати практично усі оператори. Вони є майже у всіх смартфонах нового покоління. Але цього не скажеш про iSIM. Технологія нова і ще не усі її використовують, хоча скоро ситуація зміниться.

Загалом ці два види SIM карти створені для одного – замінити фізичну карту. Вони дозволяють використовувати звільнене місце під важливіші деталі. До того ж, користувач може спокійно перемикатись між операторами не змінюючи при цьому картки. Це дуже зручно та економить багато часу. Різниця полягає в інтеграції у смартфон, але звичайному користувачу різниці помітно особливо не буде.

Цікаво: Чи потрібно замінювати Sim-картку і як часто це робити?

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Розповідаємо, коли потрібно замінити стару клавіатуру

Чи зручно користуватися вашою клавіатурою цілий день? Чи легко набирати текст, а проведений час за комп’ютером – це приємно? Ось коли...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -