Реклама

Обираємо карту пам’яті microSD правильно. 5 основних параметрів

Останні Новини

Пристрій microSD – це спеціальна картка, яка збільшує пам’ять на смартфоні. Дуже важливо дивитись на ряд параметрів перед її покупкою, щоб потім не виникло проблем з роботою.

Цікаво: Мобільна відеокарта GeForce RTX 3080 отримала більше пам’яті ніж настільна.

Сумісність

Дуже важливо, щоб карта microSD підтримувалась смартфоном. Адже не всі види будуть коректно працювати з кожною картою пам’яті. Виробники microSD вказують формат. Від нього і буде залежати обсяг пам’яті, а вже від обсягу і сумісність з телефоном. В інструкції до смартфонів вказано чи є взагалі слот під microSD, а якщо є, то скільки пам’яті максимум підтримує. Від цього й варто відштовхуватись під час покупки. Ось основні формати:

  • microSD – стандартний варіант до 2 Гб.
  • microSDHC – від 2 до 32 Гб.
  • microSDXC – від 32 Гб до 2 Тб.
  • microSDUC – до 128 Тб.

Тут важливо зрозуміти скільки пам’яті можна додати конкретній моделі смартфона. Якщо пристрій підтримує формат microSDUC, то йому підійдуть всі формати.

Захист

Карта пам’яті microSD, як і інша техніка, може виходити з ладу. Тому виробники пропонують моделі із різним типом захисту. Також вказують умови, в яких карта може працювати без проблем. Наприклад, на упаковці буває вказана температура, в якій не пошкодиться microSD, або ж захист від вологи, опромінення, пилу тощо. Є й карти зі спеціальною функцією, яка дозволяє відновити втрачені або частково втрачені файли.

Якщо людина займається екстремальними видами спорту або працює на незвичайній небезпечній роботі, то можна купити microSD з посиленим захистом та стійкістю до різних погодних умов.

Швидкість

Цей параметр важливий, щоб зрозуміти як швидко будуть записувати та читатись файли на microSD. Вимірюється цей показник в мегабітах в секунду. Позначаються літерою С. Чим вищий показник, тим швидше буде працювати карта. Наприклад, для швидкого запису відео варто дивитись на моделі із показником 10. Для фото можна й нижчі параметри.

Є ще один показник швидкості, але він підходить для професіоналів в більшості. Ultra High Speed (UHS) вимірюється в десятках мегабіт в секунду. Є два стандарти: І та ІІ. Другий варіант не підтримується смартфонами і не підходить для звичайних користувачів.

Загалом стандарт Ultra High Speed (UHS) підходить для тих, кому дійсно важлива швидкість зчитування та запису. Якщо карта microSD потрібна для найпростіших задач, тоді варто дивитись на звичайні моделі.

Цікаво: Названо способи збільшення внутрішньої пам’яті в смартфоні.

Об’єм пам’яті

Тут все в першу чергу залежить від підтримки телефону, але якщо модель не має обмежень, то варто оцінювати це за кількістю файлів. MicroSD на 2 Гб це дуже мало. Її не вистачить навіть звичайному користувачу. 128 Гб може бути забагато (хоча варто таку купувати, якщо на пристрої багато відео та фото). Оптимальний варіант 32-64 Гб. Цього вистачить на кілька років звичайного користування.

Бренд

Для microSD бренд важливий, як і для іншої техніки. Перевірені виробники випускають лише якісний товар. Вони турбуються про свою репутацію та не виготовляють погані microSD. Варто ознайомитись із найпопулярнішими брендами, почитати відгуки, а тоді купувати флешку.

Отож, щоб купити карту пам’яті, потрібно витратити трохи часу на оцінку різних параметрів. Але в результаті ви зможете придбати найкращий варіант, який буде довго працювати.

Цікаво: Відомо, як правильно вибрати смартфон з двома SIM-картами.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Нові навушники QuietComfort ll від Bose

Найновіші навушники Bose QuietComfort Eardbuds 'll при меньшій площі кращі за всіма параметрами від попередника,який на ринку вже два...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -