Реклама

На що слід звернути увагу при виборі зарядного пристрою до смартфона

Останні Новини

При купівлі зарядного пристрою до смартфона слід звернути увагу на його характеристики. Зараз дам декілька порад як правильно підібрати зарядний пристрій та на що потрібно звернути увагу.

Цікаво: Заряджати iPhone тепер стане простіше

Блок живлення має певні характеристики, які впливають на ефективність заряджання. Недарма виробники радять користуватися оригінальним зарядними пристроями, адже вони мають максимальну сумісність з телефоном. Звісно, може бути заводський брак чи якісь фізичні пошкодження, при цьому немає можливості купити оригінальний зарядний пристрій, тоді не залишається іншого вибору, як купити ЗП іншого виробника. При цьому слід відштовхуватись від параметрів вказаних на блоці живлення оригінального зарядного пристрою. Якщо ж його немає в комплекті , то цю інформацію можна дістати з офіційного сайту виробника.

Отже, на що ж таки потрібно приділити найбільшу увагу, розповім у наступних пунктах.
Вихідна напруга (V) – має відповідати значенням вказаних у характеристиках акумулятора телефона, чи на самому блоці живлення. Тобто, якщо там вказано, наприклад 5 V, то і на новому зарядному пристрої теж повинно бути 5 V.

Вихідний струм (A). Сила струму повинна бути вищою, або дорівнювати силі струму, що зазначено у вимогах до смартфона. Якщо на оригінальному пристрої вказано 1A, а на новій зарядці 2A, то це не буде нести ніяких негативних наслідків, пристрій не зможе взяти більше струму чим йому потрібно.

Якщо зарядний пристрій підтримує функцію швидкої зарядки, то на блоці живлення будуть дві пари даних V і A. Одна для швидкої зарядки, інша для звичайної.

Цікаво: Представлено новий тонкий, зручний для транспортування зарядний пристрій Anker Nano 3

Також при виборі зарядного пристрою потрібно підібрати необхідний роз’єм. Зараз майже всі сучасні телефони мають роз’єм Type-C, який дозволяє вставляти зарядку двома сторонами. Та все ж виробники бюджетних моделей ще використовують MicroUSB, тому слід перевірити в характеристиках телефону і цю інформацію.

Якщо телефон і оригінальне зарядне підтримують функцію швидкої зарядки, то і новий зарядний пристрій потрібно обирати з такими самими характеристиками. Якщо цього не зробити, то смартфон просто буде заряджатись повільно.

Якщо ж функція швидкої зарядки відіграє велику роль, то варто звернути увагу на її стандарт. У всіх виробників власні стандарти (Quick Charge, Super Charge, Dash Charge, тощо) при цьому вони можуть бути абсолютно не сумісні один з одним. Саме через це необхідно щоб зарядний пристрій підтримував той самий стандарт що і телефон. Якщо ж цього не буде, то швидка зарядка буде дуже повільна, або і взагалі не працюватиме. Про стандарт зарядки дізнатись можна в характеристиках смартфона. Також слід звернути увагу, що дешеві зарядки можуть бути несправні або неякісні, що також може завдати шкоди акумулятору, або ж і зовсім зіпсувати його.

Цікаво: Відомо, чи можна за допомогою HDMI на телевізорі заряджати ноутбук

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Народні смартфони Xiaomi почали отримувати оновлення MIUI 12

Xiaomi випустила Mi CC9 Pro і Mi CC9 Pro Premium Edition в кінці 2019 року, вони стали першими в...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -