Реклама

Що таке VSync? Дізнайтеся про технологію кадрової синхронізації

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

VSync — дуже популярна технологія на ринку геймерів. Акронім розшифровується як «Вертикальна синхронізація». Графічна технологія має функцію синхронізації частоти кадрів гри з частотою оновлення монітора . Таким чином, користувач може мати більш плавний ігровий процес навіть у найвимогливіших іграх.

Цікаво: Як дізнатися, скільки Вт споживає мій ПК?

Хоча на ринку вже є більш розширені функції, VSync залишається хорошим варіантом, щоб уникнути розриву в іграх. Отримайте краще розуміння того, як працює технологія, у цьому повному посібнику:

Багато геймерів страждають від проблеми, яка називається розривом екрана. Ця помилка виникає, коли частота оновлення монітора комп’ютера не відповідає частоті кадрів (кадрів за секунду) гри. Це спричиняє помилку (помилку) у форматі розриву, який зазвичай відображається горизонтально.

Монітор із частотою 60 Гц, наприклад, здатний оновлювати свої кадри кожні 16,6 мс (мілісекунди). Тому він перевантажується, коли поточна частота оновлення гри вища за її власну. Це призводить до того, що зображення «розбивається на дві або більше частин», оскільки два кадри відображаються лише в одному.

Щоб уникнути цієї помилки, вмикається VSync. Програмне забезпечення відповідає за виконання синхронізації між ігровими кадрами з частотою оновлення, дозволеною монітором ПК. Таким чином, розірвані зображення не з’являються під час гри, навіть у сценах із швидкими рухами – коли ці недоліки з’являються частіше.

Але як це працює? VSync не дозволяє GPU комп’ютера надсилати будь-яку графічну інформацію на монітор до завершення циклу повного кадру. Тобто до того, як попередній кадр буде повністю відрендерено. Після проходження кадру VSync дозволяє відображати інший кадр на моніторі. Таким чином розрив не стає видимим.

Цікаво: Розповідаємо, що таке старіння конденсатора в блоках живлення і чи варто хвилюватися.

Коли використовувати VSync і як це допомагає в іграх

VSync корисний у випадках, коли ваш графічний процесор відтворює більше кадрів, ніж максимальна потужність вашого монітора. З ним ваш ігровий процес залишається плавним і збереженим у грі, навіть у часи більш вимогливої ​​графіки.

З іншого боку, коли частота кадрів у грі нижча за частоту, яку підтримує монітор комп’ютера, VSync не є такою необхідною. Це тому, що розриви (розриви) навряд чи відбудуться. Деякі гравці прагнуть використовувати VSync, думаючи, що він здатний збільшити роздільну здатність гри. Однак це не є метою технології. Крім того, у цих випадках VSync може призвести до збільшення рівня лагів (затримок) і порушення конкурентоспроможності гравця в грі.

Чи кожен комп’ютер підтримує VSync?

Для використання VSync користувачеві не потрібен спеціальний монітор. Важливо, щоб у машині була сумісна відеокарта, і більшість нових моделей ПК сумісні. VSync існує вже кілька років, будучи однією з перших програм проти розриву екрана. І Nvidia , і AMD також створили власні рішення проти розриву екрана. Це G-Sync і FreeSync .

Окрім відмінної роботи в Windows , VSync також можна використовувати в системах macOS від Apple . Однак Adaptive Sync є більш рекомендованою програмою для операційної системи Apple, що покращує продуктивність для геймера порівняно з VSync.

Цікаво: Відомо, яка внутрішня температура ПК вважається оптимальною.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо платежі та перекази, через які можуть заблокувати вашу банківську карту

В Україні неймовірно добре розвинені безготівкові розрахунки і це, з одної сторони, не може не радувати, оскільки ми йдемо...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -