Home Новини сучасних технологій Що з компанією Huawei, яка опинилась під санкціями?

Що з компанією Huawei, яка опинилась під санкціями?

0
Що з компанією Huawei, яка опинилась під санкціями?

Компанія Huawei родом із Китаю і нещодавно була однозначним лідером на ринку. Вона масово продавалась в кожному куточку світу. Але от декілька років тому, бренд мав певний конфлікт із США й таким чином потрапив під санкції. Зараз дуже мало її товарів можна побачити в магазинах з технікою, але це не означає, що виробник повністю припинив свою діяльність. Хочемо трохи розповісти, що ж відбувається із брендом зараз та чи випускає він пристрої.

Цікаво: Зовсім скоро в Європі з’являться Huawei MateBook D16, 16s і Freebuds Pro 2

Не дивлячись на те, що Америка добре так вплинула на можливість Huawei масово торгувати на міжнародному ринку, компанія випускає свій гнучкий смартфон Huawei Mate XS 2. До речі, це не перший такий телефон, який виготовлений останнім часом компанією. Перший вийшов в 2019 році і всі рахували, що продовження не буде, адже обмеження просто не дадуть можливості. Все вийшло не так як гадалось, і тому ми сьогодні будемо обговорювати саме цю модель другого покоління – Huawei Mate XS 2.

Давайте спочатку поговоримо про зовнішній вигляд смартфона Huawei Mate XS 2. Компанія його зробила таким чином, що він складається екраном назовні. В той час як інші роблять це навпаки і додають другий екран. Huawei оснастив свій пристрій одним екраном. Коли смартфон складений, то одна частина дисплею гасне, а інша працює і нічим не відрізняється від інших звичайних пристроїв. Це дійсно гарно виглядає та зручно. Ще одна перевага Huawei Mate XS 2 - його розміри. Компанія досягла однозначно рекордного результату в вазі - всього 255 грам, а також в розмірі - всього 5,4 мм товщина в розкладеному стані. Крім цього є ще одна перевага - відсутність складки на лінії згину. Її просто немає і це чудово. Перфекціоністи це оцінять як ніхто інший. Трохи не акуратно зроблений виріз під фронтальну камеру, але хто на це буде звертати особливу увагу?

Варто знати: Відомо, які заробітні плати отримують працівники таких відомих компаній, як Apple, Xiaomi, Samsung та Huawei

Зовнішній вигляд звісно важливий, але що нам говорять характеристики? Коли людина витрачає великі гроші за гнучкий смартфон, то хоче отримати не лише оригінальний зовнішній вигляд, а ще й параметри. Ми завжди починаємо характеристики з процесора. Він тут Snapdragon 888 4G. Поки це все, що ми скажемо, бо детальніше поговоримо про нього далі в статті. Оперативної пам'яті 8 Гб, що непогано як для смартфона, а вбудованої - 512 Гб. Камери дійсно вражають і роблять гарні знімки. Основний модуль отримав 50 Мп, ширококутній - 13 Мп та телевізор з OIS та трикратним зумом - 80 Мп. Камера відрізняється від флагманської лише тим, що основна лінза не має стабілізації і це можна віднести до недоліку. Селфі-камера отримала модуль на 10,7 Мп. Далі екран. Він отримав OLED матрицю із частотою оновлення 120 Гц. Розкладений варіант має розмір 7,8 дюйма з розширенням 2480*2200, а складений - 6,5 дюйма з розширенням 2480*1176. Акумулятор доволі непоганий та показує хорошу автономну роботу - ємність 4600 мАг. Зарядний пристрій на 66 Вт.

Повернемось до процесора. На встановлену модель дуже повпливали санкції. Хоч Snapdragon 888 і є флагманом минулого року, але трохи відстає від теперішніх чіпів. Хоча тести на тротлінг говорять про те, що він дійсно стійкий до навантажень, тому хвилюватись не варто про це. Ще однією незручністю, яка з'явилась також через санкції стала відсутність сервісів Google. Тобто, користувач не зможе звичним способом завантажити програми, але замість цього з'явився інший магазин додатків - AppGallery. Також можна завантажувати софт просто із сторонніх джерел за допомогою АРК файлів. Так, це важче, але можливість є.

Які можна зробити висновки? Ціна та якість, точніше їх співвідношення, може декого не влаштувати, але це не зовсім правильно. Якщо ви фанат гнучких смартфонів, то модель Huawei Mate XS 2 одна із найбільш зручних. Плюс до цього, його характеристик і потужності цілком вистачить на декілька років.

Цікаво: Смартфони компанії Huawei: сильні та слабкі сторони

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version