Home Новини сучасних технологій Що робити, якщо прийшло смс з кодами від ПриватБанку, але ви не...

Що робити, якщо прийшло смс з кодами від ПриватБанку, але ви не очікували на них

0

Останнім часом, велика кількість українців скаржиться на те, що їм помилково приходять повідомлення з кодами від ПриватБанку. На ділі, помилково вони приходять надзвичайно рідко і хорошого в цьому взагалі нема нічого. Зараз же розповімо, що робити, якщо прийшло смс з кодами від Приватбанку, хоча ви не очікували на них.
Смс з кодами від Приватбанку можуть приходити тільки в деяких випадках.

1. Смс з кодом прийшло із запізненням

Таке трапляється тільки у випадку технічних неполадок в ПриватБанку, або ж в стільникового оператора. Причиною можуть стати проблеми на серверах банку, а точніше їхньому навантаженню. Всі повідомлення, які готують до відправки знаходяться в черзі і у випадку неполадок, їхня відправка просто затримується. Можливі випадки, що вам прийде смс із кодом через декілька годин після спроби входу в Приват24. Якщо в повідомленні йдеться про ту фінансову операцію, яку ви особисто виконували, то хвилюватися непотрібно. Якщо ж ні, то наступні два випадки, можуть стосуватися конкретно вас.

2. Ви не входили в Приват24, але смс всерівно прийшло

Якщо ж ви протягом доби або більше не заходили в Приват24, а вам приходять коди для входу, то це поганий сигнал, оскільки існує ймовірність, що шахраї знають ваш логін та пароль для входу в Приват24 і намагаються ввійти у ваш особистий кабінет. В такому випадку необхідно негайно ввійти в Приват24 і змінити ваш пароль для входу на більш складний.

Єдине що в даному випадку радує, так це те, що не знаючи короткий код з отриманої смс, ніхто не зможе ввійти у ваш особистий кабінет Приват24.

Також можливий випадок, що вам приходить смс із кодом для підтвердження оплати покупок, або ж інших списань. В такому випадку не допоможе навіть зміна логіна або пароля і необхідно негайно блокувати банківську карту. Для цього потрібно зателефонувати в банк, або ж залишити заявку в Приват24, для блокування карти і випуску нової.

Третій випадок, коли вам приходять смс про списання коштів, оплату покупок і тому подібного. В даному випадку, шахраї мають доступ до вашого акаунту Приват24 і перехоплюють всі смс із кодами для входу. В такому випадку варто робити те саме, що й в попередньому випадку, але тепер необхідно не тільки блокувати карту, а й змінювати всі дані для входу в Приват24 та змінювати свій фінансовий номер.

Щодо рекомендацій, то ніколи не розголошуйте свій фінансовий номер (логін) та пароль для входу в Приват24. Також не рекомендується використовувати фінансовий номер для реєстрації на сторонніх ресурсах. Також варто використовувати пароль макисмальної складності. І останнє, це регулярно перевіряйте виписки по вашому рахунку і не повідомляйте нікому короткі коди отримані в смс від ПриватБанку.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version