Home Новини сучасних технологій Штучний інтелект навчився малювати зображення по текстовому описі

Штучний інтелект навчився малювати зображення по текстовому описі

0

Днями компанія OpenAI, до основи якої свого часу доклав руку Ілон Маск, повідомила, що штучний інтелект навчився малювати зображення по текстовому описі. Це перше рішення, коли ШІ створює складне і чітке візуальне уявлення, використовуючи лише коротке текстове пояснення.

Для графічних уявлень підписів компанією OpenAI навчено програмне забезпечення Dall-E. Для навчання через нейронну мережу прогнали набір даних з 12 млрд зображень і їх підписів, які були знайдені в Інтернеті. Результат навчання вразив навіть творців.

«Ми виявили, що він [Dall-E] має різноманітний набір можливостей, включаючи створення антропоморфних версій тварин і об'єктів, комбінує незв'язані концепції правдоподібними способами, рендерить текст і застосовує перетворення до існуючих зображень», - написала компанія. Нижче на ілюстрації представлений приклад зображень, які Dall-E намалював на базі двох текстових повідомлень, одне про дитинчат дайкон (редисці) в балетній пачці, яка вигулює собаку, а друге - про крісло в формі авокадо.

Штучний інтелект навчився малювати зображення по текстовому описі

Програма Dall-E, що поєднує в своїй назві ім'я художника-сюрреаліста Сальвадора Далі і ім'я мультяшного персонажа Wall-E, має в своїй основі текстовий генератор під назвою GPT-3 (Generative Pre-Training). Генератор GPT-3 компанія OpenAI представила навесні минулого року і готується до комерціалізації API для цієї розробки. Система, навчена GPT-3, виявилася здатною створювати зв'язні тексти як для чат-ботів, так і вигляді розгорнутих статей на будь-яку тематику. На додаток до GPT-3 пакет Dall-E пройшов також навчання текстом і графікою, показавши той результат, який всім нам ще належить осмислити.

Розробники з OpenAI визнають, що Dall-E має «потенціал значного і широкого громадського впливу», додавши, що компанія «планує проаналізувати потенційний вплив подібних Dall-E рішень на певні робочі процеси і професії, довгострокові етичні проблеми і інші питання, пов'язані з цією технологією ».

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version