Home Новини сучасних технологій «Штучний інтелект» в камерах смартфонів та його користь

«Штучний інтелект» в камерах смартфонів та його користь

0

У технологічній гонитві, компанії, які виробляють мобільні телефони випереджають одна одну. Кожна з них старається якнайбільше «нафарширувати» кожну нову модель смартфона, який виходить у продаж.

Тому за останні роки користувачі мобільних телефонів спостерігали чимало експериментів у дизайні та програмному забезпеченні даних гаджетів. І віднедавна ми все частіше чуємо фразу «штучний інтелект».

Штучний інтелект зараз майже у всіх електропристроях, і телефони не є винятком, з кожним днем ми з подивом спостерігаємо, як багато програм і додатків стають «розумнішими».

Цікаво: Xiaomi показали Samsung, як потрібно робити смартфони з підекранними камерами.

Штучний інтелект має широке поняття, яке було введене в обіг в 1956 році американським науковцем в сфері технологій Джоном Маккарті. В загальному розумінні, «штучний інтелект» - це сукупність різноманітних кодів, алгоритмів, програм, які можуть вирішувати безліч команд, які здатні «зчитувати» мову і жести, перетворюючи їх у інформаційні потоки, тим самим відтворюючи людський розум.

Для удосконалення роботи смартфонів, планшетів, вчені використовують машинне навчання і нейронні зв’язки, в тому числі і для обробки зображень. Завдяки нейронним зв’язкам відбувається нашаровування інформації, яка потім обробляється і в результаті передається на гаджет – це і становить основу його роботи. За допомогою машинного навчання всі системи і програми гаджету збирають закономірності в роботі пристрою і покращують його параметри.

Штучний інтелект у мобільних телефонах ідентифікує об’єкти в режимі реального часу, фіксуючись допомагає автоматично користувачу налаштувати колір, контраст, яскравість, експозицію і інші параметри при розпізнаванні фотографії. Зараз, на скільки нам відомо, штучний інтелект у смартфоні може розпізнавати фотографуючи до тринадцяти об’єктів, і надалі це число буде зростати.

Цікаво: Названо найкращі смартфони з 4 камерами в 2021 році.

Завдяки алгоритмічним кодам, камери смартфонів можуть робити фото, яке по якості, може зрівнятися з зображенням, знятим на професійну фотокамеру. До того ж, з їх допомогою, телефон формує папки в галереї, сортуючи їх по геолокації, часу та місця зйомки, формату зображення (наприклад, селфі і тд). З допомогою камери, яка працює на основі штучного інтелекту можна розпізнавати QR-коди, робити переклади тексту сфотографувавши його, дізнаватися довідкову інформацію та безліч інших довідкових запитів.

Кожна модель телефону щоразу удосконалюється в тій чи іншій функції камери, але об’єднує їх те, що завдяки штучному інтелекту робота з камерою стала набагато цікавішою, завдяки розширенню її потенціалу, а фото стали чіткішими і яскравішими.

Також нещодавно було запатентовано перший смартфон з 8 камерами на задній панелі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version