Home Новини сучасних технологій Українців попередили про небезпеку продажу вживаних ноутбуків

Українців попередили про небезпеку продажу вживаних ноутбуків

0

Сьогодні українців попередили про небезпеку продажу вживаних ноутбуків. Як повідомляє експерт Лабораторії практичного аналізу «Інфосистеми Джет», не рекомендується продавати вживаний ноутбук незнайомим людям.

В першу чергу він рекомендує продавати ноутбук своїм знайомим, по можливості. З його слів, якщо ноутбук отримає незнайома людина, то при потребі зможе отримати доступ до конфіденційної інформації. Не допоможе навіть перевстановлення системи, ні видалення персональної інформації.

Експер розказав, що такі випадки непоодинокі. Навіть були випадки, коли зловмисники відновлювали дані із флешок і дисків.

Експер рекомендує перед продажем ноутбука очистити всю систему за допомогою спеціалізованого ПЗ. Всі свої важливі дані необхідно перенести на інший жосткий диск, або на флеш-пам’ять, або ж на хмарні сервіси.

Найкращий варіант, це просто змінити жорсткий диск на ноутбуці на новий, або ж продавати нотбук зразу без жорсткого диску (попередньо повідомити про це потенційного клієнта).

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.



NO COMMENTS

Exit mobile version