Home Новини сучасних технологій Українців застерігають: шахраї навчилися робити дублікати банківських карток

Українців застерігають: шахраї навчилися робити дублікати банківських карток

0

Українців застерігають: шахраї навчилися робити дублікати банківських карток. Як повідомляє директор департаменту ринку капіталів Артем Тузов, шахраї вивчили нову технологію викрадення коштів з банківських рахунків за допомогою дублікатів банківських карток.

Яким чином це відбувається?! Для початку, шахраї стараються дізнатися максимальну кількість персональної інформації своєї потенційної жертви. Збирати необхідні дані вони починають в соціальних мережах, з відкритих баз даних, але найчастіше, вони дізнаються все необхідне прямо в своєї жертви.

Для шахраїв, найлегше дізнатися всю персональну інформацію в людей похилого віку. Для цього вони телефонують до потенційної жертви і представляються співробітниками банку, і нібито звіряють необхідні дані, щоб перевірити цілісність рахунків або з інших причин.

Таким способом вони отримують всі необхідні дані, щоб зробити дублікат банківської картки: номер картки, термін дії, CVV / CVC код та ім'я, прізвище та по-батькові тримача картки. Інколи були випадки, що їм виходило дізнатися навіть всі необхідні дані, щоб ввійти в електронний банкінг (типу Приват24).

Найчастіше, жертви не зразу помічають дивні рухи коштів на своїх рахунках. В більшості випадків, втрачені кошти надзвичайно важко повернути. Для того, щоб не влипнути в таку ситуацію, необхідно запам'ятати основне правило — не надавати нікому доступ до своїх рахунків і не повідомляти секретні цифри з карток.

Працівники банку ніколи не будуть запитувати у Вас таку інформацію, тим більше по телефону. Безпека ваших коштів розпочинається з вас.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version