Home Новини сучасних технологій Українцям назвали відстань, на якій стільникова станція не нашкодить здоров’ю

Українцям назвали відстань, на якій стільникова станція не нашкодить здоров’ю

0

Проблеми із мобільним зв’язком присутні у багатьох регіонах, зокрема в окремих населених пунктах. Досить часто вирішити ці проблеми можуть додаткові стільникові станції, проте в багатьох жителів виникають питання щодо впливу таких станцій на здоров’я. Зокрема, в даній статті ми визначимо на якій відстані може розміщуватись стільникова станція та не шкодити нашому здоров’ю.

Стільникові станції, через антени, випромінюють радіохвилі, які працюють на частоті від кількох сотень до кількох тисяч МГц. Такий рівень частот встановлений не лише в нашій країні, а й за кордоном. Випромінювання такого рівня частот відноситься до неіонізуючого, відповідно вона не наносить прямої шкоди на живі організми, зокрема їх клітини.

Окрім цього, в кожній країні, точно так само як і в нашій, є встановлені допустимі норми випромінювання від станцій. В залежності від типу антен, їх можна встановлювати і на житлових будинках, і шкода при цьому від станцій не зростає. Також є певні санітарні зони, які передбачають конкретні обмеження щодо їх встановлення. Відповідно просто так встановити базову стільникову станцію неможливо, це все регулюється законодавством та регулярно проводяться їх перевірки.

Тобто стільникова станція може розміщуватись в декількох десятках метрів від житлових будинків і говорити про її шкоду для нашого здоров’я ми не можете, так як цьому немає прямих доказів та й регулювання таких станцій на законодавчому рівні не допускає можливості нанесення шкоди здоров’ю населення.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version