Home Новини сучасних технологій Українцям розказали, чи безпечно брати на вулиці безкоштовні SIM-карти

Українцям розказали, чи безпечно брати на вулиці безкоштовні SIM-карти

0

Чи пропонували вам колись на вулиці безкоштовну сім-карту? Ймовірно, що так, оскільки зустріти такі пропозиції посеред вулиці можна досить часто. Питання наступне – чи безпечно використовувати такі безкоштовні сім-карти. І відповідь – ні.

Отримання безкоштовної сім-карти на вулиці може бути продуманим ходом шахраїв і в подальшому може завдати вам неабиякої шкоди. Найперше, такі картки зловмисники можуть використовувати для доступу та контролю над вашими обліковими записами та акаунтами у різних соціальних мережах. Тобто, до того як ви почали використовувати подаровану вам картку, вона могла бути зареєстрована на іншу особу. У разі виникнення неприємних ситуацій, ви не зможете довести, що дана сім-карта належить саме вам.

Окрім цього, зловмисники можуть перевипустити картку, відповідно усі ваші смс та дзвінки стануть їм доступними. А отримуючи доступ до ваших даних, шахраї з легкістю зможуть отримати доступ не лише до ваших акаунтів, а й до сервісів мобільного банкінгу, тощо. Отримавши доступ до мобільного банкінгу шахраї з легкістю зможуть здійснювати платежі без вашого відома. А отримуючи доступ до соцмереж, здійснювати розсилки фішингових повідомлень та просити грошової допомоги у ваших друзів та рідних.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version