Реклама

Українцям розказали, чи можна “підчепити” вірус-троян при перегляді сайтів для дорослих

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Досить часто, на різних форумах можна зустріти анонімні скарги користувачів про те, що їм на електронну пошту приходять листи з вимаганням грошей. Зазвичай, в отриманому листі йдеться про те, що “Хакер отримав доступ до вашого пк, камери, мікрофону і робочого столу з допомогою троянського вірусу і в нього є компромати, що ви відвідуєте сайти для дорослих. Якщо ви не заплатите певну суму в біткойнах, то він викладе всі доступні відео з вами в соціальних мережах”. Такий варіант вимагання досить частий і інколи текст повідомлення може відрізнятися дещо, але суть одна й та сама. І так, ITechNews спробує розібратися з цією ситуацією і розкаже українцям, чи можна “підчепити” вірус-троян при перегляді сайтів для дорослих.

В першу чергу варто відмітити, що ваша електронна адреса потрапила в базу даних шахрая і він просто займається масовим розсилання таких листів. Велика ймовірність, що якщо добре вивчити отримане повідомлення, то виявиться що воно просто перекладене і точно не було адресоване саме вам. Зазвичай, так листи отримують англомовні користувачі, але бувають випадки, що “під роздачу” потрапляють і українські адреси.

По-друге, підчепити вірус — троян при простому перегляді сайтів неможливо. Раніше, з використанням в браузерах Flash та Java, така можливість була доступна через їхні вразливості. Для того, щоб підчепити цей вірус, необхідно завантажувати файли, в яких можуть бути вбудовані віруси. В інакшому випадку, шанси близькі до 0.

В будь-якому випадку, якщо ви переглядаєте сайти сумнівного характеру, не рекомендується погоджуватися на “Підписку” та не завантажувати спеціальні клієнти на свої пристрої. Також варто забути про Розширення в браузері, які може пропонувати такий сайт, тому що вони можуть збирати та надсилати велику кількість інформації своїм розробникам.

Якщо нічого не завантажувати, не підписуватися на розсилання, не встановлювати розширення браузера і тому подібне, то ваші пристрої не зможуть підчепити цей вірус.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Як за допомогою Google знайти втрачений смартфон

В обліковому записі Google є функція, яка допоможе відшукати телефон, якщо він був загублений чи втрачений. Зараз дам декілька...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -