Home Новини сучасних технологій Українцям розказали, на які номери краще ніколи не передзвонювати

Українцям розказали, на які номери краще ніколи не передзвонювати

0

Ми вже підготували достатньо матеріалу на тему шахрайств і того, як не потрапити на їхні пастки. Сьогодні ж ItechNews підготували матеріал про шахрайства пов’язані з телефонними дзвінками, де українцям розказали, на які номери краще ніколи не передзвонювати.

Як зазвичай відбуваються такі дзвінки?! Шахрай вам телефонує, ви піднімаєте слухавку і через декілька секунд дзвінок завершується. Зазвичай, всі телефонують до цього невідомого абонента, щоб вияснити причину дзвінка і в такі моменти, потрапляють в пастку до шахраїв, оскільки такі дзвінки зазвичай платні і коштують не декілька грн. І так, тепер детальніше про це.

Телефонний код іншої країни

В першу чергу, коли ви бачите пропущений дзвінок, подивіться на код країни. Якщо номер починається не з +3 (код України), а з якоїсь іншої цифри, то велика ймовірність, що вам телефонував шахрай. В таких випадках не рекомендується дзвонити на ці номери, оскільки з вас буде списана велика сума, а користі від цього дзвінка не буде ніякої.

Номери, які починаються на 800 або 900

Зазвичай, це платні номери різноманітних компаній. Якщо хочете зберегти кошти на своєму рахунку, не дзвоніть на них. В більшості випадків, у всіх компаній присутні такі номери і вони зазначають, які саме безкоштовні, а які платні. Уважно вивчайте інформацію, перед тим, як телефонувати на такі номери.

Короткі номери телефонів

З такими номерами взагалі багато пов’язаних шахрайських історій. Зазвичай, такі короткі номери використовують мобільні оператори та шахраї. Якщо ви телефонуєте до мобільного оператора, будьте впевнені, що це саме той номер, що потрібно. В іншому випадку, з вас може стягнутися неймовірна плата.
Крім цього, якщо ви зателефонуєте на короткий номер шахраїв, вас можуть підписати на різноманітні платні підписки та спам-розсилки.

Для того, щоб не потрапити в таку пастку шахраїв, перед тим, як передзвонювати на номери з списку вище, рекомендуємо перевірити пропущений дзвінок в базі Гугл, або ж завантажити спеціалізовані додатки, які будуть блокувати спам-дзвінки. Також можливий варіант із замовленням додаткової послуги у вашого оператора стільникового зв’язку, яка буде показувати хто вам телефонує. Така послуга буде платною, тому вам вирішувати, чи потрібно воно вам чи ні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.



NO COMMENTS

Exit mobile version