Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, чому не варто брати SIM-картки на вулиці

Українцям розповіли, чому не варто брати SIM-картки на вулиці

0
Українцям розповіли, чому не варто брати SIM-картки на вулиці

Практично в кожному місті, в центрі, або інших людних місцях роздають сім-картки. Це на перший погляд виглядає нормально, бо вже всі звикли. Але насправді це суперечить усім правилам. По закону, сімки мають бути прив’язані до паспортних даних. На вулиці у вас навіть імені не запитають. Просто дадуть картку за гроші або безкоштовно і все, можете бути вільні. Давайте розберемось чому не потрібно брати сімки на вулиці та чим це загрожує.

Перше, що може трапитись із вами, коли ви почнете користуватись такою сімкою, це викрадання коштів. Картка може бути зареєстрована на якусь фірму. В результаті ви поповнюєте картку, можливо, трохи часу нею користуєтесь, а можливо і ні, а далі всі кошти просто зникають. Причина в тому, що йдуть вони компанії, яка на себе зареєструвала сімку.

Цікаво: Де краще брати SIM-карту: в офіційному магазині чи на вулиці?

Друге - це шахраї. Ви берете на вулиці картку, користуєтесь, оформляєте наприклад рахунок в банку чи реєструєтесь на різних сайтах, далі шахрай перевипускає сім-картку і отримує доступ до всього, де ви пройшли реєстрацію. Є банки, які блокують особистий кабінет після того, як помітили, що картку перевипустили, але це роблять далеко не всі, тому ви ризикуєте залишитись без грошей або іншої важливої інформації.

Це дві найпоширеніші схеми обману за допомогою ось таких "вуличних" сімок. Колись самі компанії-оператори зв'язку хотіли, щоб картки роздавались на вулиці в цілях реклами. Люди таким чином дізнавались про вигідні тарифні плани та і взагалі про організацію. Зараз в цьому немає потреби, бо є реклама, яка працює ефективніше. В додаток до цього, змінились закони і вже не можна просто так взяти і піти роздавати сімки. Зараз дійсно рідко стоять люди і пропонують картки, хоча інколи зустрічаються.

Найкращим варіантом, щоб не наражати себе на небезпеку, буде піти в офіційний салон і отримати сім-картку по всіх правилах. Для цього вас зареєструють, візьмуть паспорті дані, все по закону оформлять. Хоча навіть після цього через декілька днів краще подзвонити і перепитати на гарячій лінії чи правильно записали вашу інформацію, в іншому випадку можна залишитись без зв'язку.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version