Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, чому необхідно ставити підпис на банківських картах

Українцям розповіли, чому необхідно ставити підпис на банківських картах

0

Якщо ви користуєтеся банківською картою (велика ймовірність, що так і є) то могли звернути увагу на те, яка на ній розміщена інформація. Найперше, на лицьовій стороні, можна побачити номер банківської карти та термін її дії. На звороті можна побачити смугу, на якій секретний CVV / CVC-код та місце для підпису тримача карти. У вас, як і в більшості українців, на цій смузі відсутній підпис. Воно й не дивно, оскільки при видачі банківської карти співробітники банку не вимагають цього, хоча це й помилка. Зараз же розповімо, чому необхідно ставити підпис на банківських картах.

Найперше варто розуміти що за регламентом банку, ви зобов’язані ставити підпис на свої картці, хоча чомусь банківські працівники цим в першу чергу нехтують і не змушують своїх клієнтів цього робити. На багатьох картах навіть можна побачити надпис, що карта не дійсна без підпису власника. Так чому важливо підписатися?

Найперше через те, що це один із способів ідентифікації власника банківської карти, які по важливості розміщуються поряд з іменем та прізвищем тримача карти. Якщо точніше, то ваш підпис це ще один захист від шахраїв. Можливі ситуації, коли у вас захочуть перевірити право власності на банківську карту і в такому випадку, ваш підпис зіграє важливу роль і врятує від незручних ситуацій.

Для прикладу можна розглянути ситуацію, коли ви розплачуєтеся в магазині своєю карткою, а касир захотів перевірити вас на власність карти, тому що ви здалися йому підозрілим. В таких випадках, якщо карта не іменна і на ній не нанесені ім’я та прізвище, ваш підпис зможе легко довести продавцю, що ви не розраховуєтеся краденою картою і ви не шахрай. Дійсно, такі ситуації з перевіркою стаються не так часто, але на всяк випадок можна себе підстрахувати.

Також варто не забувати, що у випадку втрати карти або її викрадення, шахрая зможуть легко зловити із вашою картою, оскільки він навряд зможе поставити такий самий підпис, як і ви.

Хоча це й малоймовірні ситуації, але вони завжди трапляються в непідходящий момент і приносять багато клопоту тримачу карти.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version