Home Новини сучасних технологій Українцям розповіли, як не бути обманутими при оформленні кредиту в банку

Українцям розповіли, як не бути обманутими при оформленні кредиту в банку

0

Продовжуємо тему банків, а саме отримання кредитів. Сьогодні багато українців стикаються із потребою оформлення кредитів, тому ми вирішили поговорити про те, як захистити себе та не бути обманутим при оформленні кредиту. Так, навіть у банках бувають такі ситуації, тому варто бути пильним у процесі оформлення документів та отримати кредит на справді вигідних умовах.

1. Вплив фахівців

Це перше з чим ви можете стикнутись і те, чому не варто піддаватись. Менеджери, які пропонують кредити проходили відповідні навчання, так як кредит, це також продукт, який потрібно продати. І основне, продати його в першу чергу на вихідних умовах для банку.

Звісно, не варто упускати і зацікавленості менеджерів у оформленні вам кредиту, так як вони за це отримують премії або відсотки. Саме тому, вам можуть нав’язати велику кількість непотрібних платних послуг для їхнього блага.

Щоб уникнути підключення непотрібних вам додаткових послуг, попросіть надати вам всю інформацію про них та їхні тарифи на папері, і добре їх вивчіть.

2. Термін кредитування

Рекомендується не погоджуватись на великий термін кредитування, так як це лише принесе додаткову вигоду банку у формі ваших відсотків, точніше їх переплати. Інколи самі фахівці банку переконують взяти кредит на довший термін та обґрунтовують це тим, що ви зможете в подальшому погасити його достроково. Проте, дуже малий відсоток клієнтів погашають кредит достроково, тому краще обирати кредит на короткий термін.

3. Страхування

Більшість кредитних угод супроводжується купівлею страхового полісу. Інколи суми страхування можуть досягати і до 40% від суми кредиту. Обов’язково страховий поліс потрібно оформляти при страхуванні майна (іпотеки) та транспортного засобу (автокредит), у інших випадках ви можете відмовитися від страховки.

І основна рекомендація, яка стосується практично укладання будь-яких угод – це ретельна перевірка документів, які ви підписуйте. Не лінуйтесь та перечитайте повністю умови угоди, яку ви будете укладати. У разі незрозумілих питань, проговоріть їх із фахівцями.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version