Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як правильно оплачувати покупки смартфоном з NFC-чіпом

Українцям розповіли, як правильно оплачувати покупки смартфоном з NFC-чіпом

0

Як ми писали раніше, українці досить жваво сприймають різноманітні технологічні інновації, серед яких варто відмітити технологію NFC, яка найчастіше використовується для безконтактної оплати. Зараз практично всі банки пропонують свої картки з можливістю безконтактної оплати, тобто вони отримують чіпи NFC і такі картки стали широко популярними. Та сама історія стосується і смартфонів із NFC, які в Україні купують з особливим ентузіазмом, оскільки розраховуватися смартфоном набагато цікавіше, ніж просто карткою. Саме про смартфони із NFC сьогодні поговоримо, а точніше про те, як правильно оплачувати покупки з смартфоном NFC.

Як ми писали вище, NFC найчастіше використовують для безконтактної оплати в банківських картках, тому нещодавно ми публікували матеріал про те, як правильно розраховуватися карткою з цією технологією, а от розрахунок за допомогою смартфона дещо відрізняється, хоча і не суттєво.

Найбільша відмінність тут полягає в тому, що вам потрібен власне смартфон з NFC, до якого прикріплюють свою банківську картку (через мобільний банк, для прикладу Приват24) і за допомогою додатку Google Pay або ж Apple Pay здійснювати оплату.

За допомогою цих додатків (на Android - Google Pay, в iPhone - Apple Pay), ви зможете не тільки розраховуватися безконтактно, а й отримувати детальні виписки по рахунку і навіть знайти найближчий магазин або компанію, яка підтримує оплату за допомогою смартфонів.

Так ось, якщо у вас є смартфон із прикріпленою до нього банківською карткою, то наступним кроком буде саме оплата покупки в магазині. Для цього вам необхідно мати ввімкнений NFC та позитивний баланс на картці. Як тільки на касі вам повідомлять суму до оплати, можна піднести свій смартфон до терміналу (на 2-3 см від терміналу) лицьовою стороною і зачекати 2-3 секунди. У випадку успішно проведеної операції, вас буде повідомлено коротким звуковим сигналом, а на дисплеї смартфона з'явиться прапорець зеленого кольору. Ось і все.

Оплата за допомогою смартфона обладнаного NFC неймовірно зручна, швидка і цілком безпечна, особливо із використанням сервісів Google або Apple.

Також нещодавно було названо способи використання NFC-міток в повсякденному житті.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version