Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, як правильно викидати протерміновану банківську картку

Українцям розповіли, як правильно викидати протерміновану банківську картку

0

Рано чи пізно кожна банківська картка стає протермінованою. Термін дії вказаний відразу під її номером. Після того, як цей строк закінчується, картою скористатись не можна буде, а все, що з нею потрібно зробити, це просто викинути. Як правильно це зробити, щоб не створювати неприємностей, далі і поговоримо.

Якщо ви хоча б один раз в житті звертались в банк, щоб вам видали нову картку, то стару працівник відділення при вас розрізав на частини і лише після того викидав. Все це робиться не просто так, це дії які прописані в правилах. Так робити повинен кожен, не залежно чи приносите ви протерміновану картку в банк, чи утилізуєте її вдома. Є безліч історій, коли люди просто викидали карти в смітник, бо думали, що нічого не станеться, а потім не знали як розібратись із проблемами, що виникли. Що страшного може трапитись? Читайте нижче.

Цікаво: Українцям розповіли, як зняти готівку у банкоматі без картки, якщо з собою тільки телефон

Перед тим, як отримати картку, кожен клієнт повинен надати свою особисту інформацію. Всі дані зберігаються в банку та на самій карті, зокрема на магнітній стрічці, голограмі, цифрах, буквах і т.д. Картка це взагалі чудовий варіант для шахраїв вкрасти кошти, а з ними і потрібні дані людини. Якщо ви думаєте, що обізнані в цій темі і не втрапите в шахрайські схеми, то ви помиляєтесь. Зловмисники постійно вигадують все новіші та мудріші плани заробітку легких грошей. Розрізання картки перед утилізацією і придумане, щоб не наражати себе на небезпеку.

Якщо у вас звичайна або кредитна картка, але ви вирішили більше нею не користуватись, то обов'язково спочатку підіть та закрийте її. По-перше, так точно ніхто не зможе використати карту в своїх цілях, бо вона буде не активна. По-друге, ви не переплатите зайвих коштів. Буває так, що карткою вже ніхто не користується, а гроші за користування чи відсотки продовжують списуватись.

Після того, як рахунок повністю закритий, візьміть у банку виписку, в якій буде вказана дана інформація. Виписки краще берегти деякий час, бо якщо з банком виникнуть непорозуміння, у вас завжди буде доказ того, що картка була закрита. І лише після виконання усіх вищенаписаних дій ви повинні порізати картку на чотири частини та викинути. Перед утилізацією переконайтесь, що ви розрізали магнітну стрічку, номер картки та інші важливі дані. В такому випадку шахраї не зможуть використати інформацію в своїх цілях.

Ну і остання порада, викидайте порізану картку в смітники, які знаходяться в малолюдних місцях, не біля банків, магазинів, торгових центрів. Найкраще зробіть це вдома.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version