Home Новини сучасних технологій Українців масово розводять з “орендою” акаунтів в Facebook

Українців масово розводять з “орендою” акаунтів в Facebook

0

Тема шахрайств зараз стосується не тільки обману заради вашого банківського рахунку і ваших коштів, а навіть для викрадення акаунтів в соціальних мережах. Якщо раніше шахраям необхідно було добре попрацювати, щоб отримати ваш акаунт, то зараз українці самі віддають їх. Так ось, зараз розповімо, як українців масово “розводять” з орендою акаунтів в Facebook.

Можливо ви зустрічали рекламу таких пропозицій, де вам пропонують “вигідний” пасивний заробіток за простий доступ до вашого акаунту в Facebook. Зазвичай, шахраї аргументують таку потребу у вашому акаунті тим, що Facebook блокує їхні рекламні компанії і їм потрібно більше акаунтів для більшої кількості реклами. Скажемо так, це вже перша ознака шахрайства, оскільки відомі бренди цілком спокійно рекламують свою компанію та товари, а тут, Facebook особисто обмежує та притісняє “домашнього бізнесмена”. Добре, що ж такі шахраї пропонують за оренду вашого акаунту?

1. Ваш профіль залишається Вашим.
2. Отримуєте місячну оплату від декількох сотень гривень до декількох тисяч гривень.
3. Необхідність у встановленні спеціального розширення в браузері.

І тут вже починається цікаве. Вся проблема саме в спеціальному розширенні для браузера, яке буде збирати про вас всю можливу інформацію, а саме логіни і паролі до різних сервісів, інформацію про ваші відвідування сайтів, скріни екрану і тому подібне. В подальшому, цю інформацію зможуть використовувати для шантажу, продавати стороннім особам та просто перехоплювати ваші доступи до всіх сервісів, на яких ви зареєстровані.

Також можливий ще один варіант розвитку подій, де вас не будуть змушувати встановлювати спеціальні розширення. В такому випадку, шахраї захочуть отримати доступ до вашого акаунту в Facebook, де зможуть отримати багато особистої інформації про вас та ваші переписки з іншими користувачами. Також вони зможуть писати до ваших знайомих із проханням дати в борг невелику суму. Ще можливий випадок, що вас захочуть просто розіграти і почнуть публікувати таку інформацію, за яку вам може бути соромно перед знайомими (в кращому випадку).

Варто пам’ятати, що в інтернеті нема легких грошей і тим більше за “оренду” акаунтів в соціальних мережах. Крім цього, варто пам’ятати, що в соціальних мережах можна знайти велику кількість персональної інформації, яку можна використовувати проти вас.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version