Home Новини сучасних технологій Українцям розказали, чи можуть вкрасти гроші з картки знаючи тільки номер телефону

Українцям розказали, чи можуть вкрасти гроші з картки знаючи тільки номер телефону

0

Якщо ви піклуєтеся про свою безпеку та безпеку вашого банківського рахунку, то ця стаття для вас. Хочемо зразу вас порадувати, оскільки вкрасти кошти з банківського рахунку, за допомогою одного номера телефону досить складно і, в більшості випадків, не вигідно шахраям. Тепер детальніше.

В більшості українців, до недавніх часів, був тільки один основний номер телефону, за допомогою якого здійснювалася реєстрації на різноманітних сайтах та відбувалося підтвердження особистості за допомогою смс. Враховуючи той факт, що в інтернеті захист інформації не досконалий, велика ймовірність, що номер телефону вже було “злито” недобросовісними сервісами шахраям.

Також існує велика ймовірність, що ваш основний номер телефону прикріплений до вашого банківського рахунку, за допомогою якого ви отримуєте смс-підтвердження транзакцій. Враховуючи ці два фактори, велика ймовірність, що шахраї знають, що ваш номер телефону прив’язаний до конкретного банку, що вже частково полегшує роботу шахраям. Для шахрая проблема заключається в тому, що обійти онлайн-банкінг без вас надзвичайно важко, а все через те, що потрібен логін, пароль, смс-підтвердження або контрольний дзвінок із банку. Такий варіант розвитку подій не підходить шахраям. Тому вони зазвичай, в таких випадках, йдуть на “чорний ринок послуг”, де за окрему плату, можна “знайти” сервіси та інтернет-магазини, в яких можна виконати оплату знаючи лише номер телефону, номер банківської картки та ім'я власника картки.

Зазвичай, шахраї здійснюють оплати недорогих товарів або послуг, щоб банк не запідозрив ваш рахунок в шахрайських махінаціях. Тобто, сума може не перевищувати 200-400 грн. Крім того, що б ви не дізналися про те, що з вашого рахунку періодично знімають якісь суми, вони починають перехоплювати смс з банку, за допомогою спеціального програмного забезпечення.

Як видно, шанс викрадення коштів із рахунку з мінімальною інформацією про її власника — присутній. Не варто падати у відчай, оскільки ймовірність, що вас “обкрадуть” таким чином надзвичайно мала. На це є декілька причин:

1. Обладнання для перехоплення ваших смс коштує надзвичайно багато і велика ймовірність, що шахрай піде “ в мінус”.
2. Майже всі українські банки заборонили такі транзакції без підтвердження і зразу блокують картки, які заподізрили в чомусь не ладному.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version