Home Новини сучасних технологій Українцям розказали, як захистити свій смартфон від шпигунських програм

Українцям розказали, як захистити свій смартфон від шпигунських програм

0

Ми вже неодноразово повідомляли, що захист свого смартфона можна прирівняти до захисту своєї оселі, оскільки в ньому зберігається надзвичайно велика кількість персональної інформації, яка в поганих руках може сильно нашкодити нам. Сьогодні ITechNews українцям розказали, як захистити свій смартфон від шпигунських програм.

Спам-пошта і що вона робить

Спам-пошта — це такий вид електронних листів, яких отримувач не бажає отримувати. До таких листів можна віднести різноманітні оголошення, рекламні пропозиції від невідомих інтернет-магазинів, різноманітні “персональні” пропозиції, виграші в невідомих лотареях і невідомих розіграшах. В загальному, це все те, що можна вважати за інтернет-мусор.

Основна проблема таких листів, це те, що невідомо, що приховує їхній вміст. В будь-якому випадку, не рекомендується переходити на посилання, які прикріплені в таких листах, оскільки існує велика ймовірність, що вам смартфон, або інший пристрій, зможе заразитися небажаними програмами.

Серед таких програм можуть виявитися шпигунські програми, які зможуть відслідковувати ваш весь робочий процес за пристроєм і сканувати весь його вміст. Таким чином, ви зможете передати велику кількість конфіденційної інформації зловмисникам, серед чого можуть опинитися ваші банківські паролі та логіни, дані для входу в соцмережі та багато іншого.

Як захиститися від спаму

Незважаючи на те, що від спаму позбутися надзвичайно важко, ви зможете хоча б зменшити його кількість. Благо, такий сервіс як gmail розробив цілком ефективний спосіб боротьби із такими листами, розробивши спеціальні фільтри.

Однозначно, система фільтру недосконала і вона також може пропустити такий лист, але шанси такого достатньо мізерні.

Також можна придбати додаткові антиспам-програми, а ще краще, якщо вони йдуть в комплекті з антивірусними програмами. В такому випадку, буде відбуватися комплексний захист вашого смартфона, ПК або ж іншого розумного ґаджета.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version