Home Новини сучасних технологій Українцям розказали, які побутові пристрої можуть бути потенційними “шпигунами”

Українцям розказали, які побутові пристрої можуть бути потенційними “шпигунами”

0

Останні декілька років серед українців набрали популярності різноманітні розумні-пристрої, до яких можна віднести розумні колонки, розумні кавоварки, розумні світильники і ще надзвичайно велика кількість розумних пристроїв. Не дивлячись на те, що всі ці пристрої розроблені для того, щоб зробити наше життя простішим та комфортнішим, вони також несуть досить велику небезпеку для нас, а саме для нашої конфіденційності. Як повідомляють експерти ITechNews, останні декілька років, в мережі поширюється дуже велика кількість конфіденційної інформації, яка була отримана завдяки розумним домашнім пристроям. Тому експерти назвали ознаки потенційних “пристроїв — шпигунів”, з якими необхідно бути максимально обережними.

За повідомленням ITechNews, потенційну загрозу конфіденційності несуть всі розумні пристрої, якими користуються українці. Найбільшу небезпеку несуть наступні пристрої:

  • пристрої обладнані камерами
  • пристрої з можливістю запису звуку
  • пристрої з доступом до бездротових мереж
  • пристрої із можливістю зберігання та аналізу людської мови
  • пристрої з доступом до геоданих

Як бачите, перелік потенційних пристроїв надзвичайно великий, оскільки зараз навіть кавоварки і холодильники мають доступ до бездротових мереж та обладнані всіма перерахованими вище функціями.

Для того, щоб захистити себе від можливого витоку персональних даних, рекомендується використовувати тільки ті розумні пристрої, в яких дійсно є необхідність. Також рекомендується вибирати пристрої тих виробників (відомих, які добре себе зарекомендували), які можуть гарантувати вашу конфіденційність.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version