Home Новини сучасних технологій В Google Play присутні ігри, які автоматично встановлюють шкідливі додатки

В Google Play присутні ігри, які автоматично встановлюють шкідливі додатки

0

На протязі останніх декількох місяців на популярній геймерській платформі Reddit з’явилося багато негативних відгуків користувачів, яких обурює дратуюча реклама в іграх, завантажених з сервісу Google Play. При цьому, якщо випадково натиснути на рекламне повідомлення, то в ОС пристрою автоматично встановлюється сторонній додаток.

Згодом вдалося встановити, що джерелом поширення нав'язливої реклами є додаток погоди (Weather Home). Натискання кнопки закриття інтерфейсу віджета ініціює установку стороннього ПЗ.

Алгоритм, який дозволяє обходити систему безпеки Гугл Ігор був розроблений та навіть запатентований компанією Digital Turbine. Небажаний софт потрапляє в ОС пристрою через встановлений за замовчуванням додаток DT Ignite. Компанія-розробник хитрої технології стверджує, що всі додатки, які розповсюджуються, проходять перевірку на безпечність для операційних систем.

Втім, цей факт все одно турбує власників Android-смартфонів. Ніхто не може гарантувати, що завдяки вказаному вище алгоритму, на пристрій будуть встановлені шкідливі додатки, які зможуть без перешкод отримати доступ до персональних даних.

Також нещодавно було названо 2 серйозні причини, чому на смартфоні варто відключати функцію геолокації.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version