Home Новини сучасних технологій В Google попередили про небезпеку встановлення APK на Android

В Google попередили про небезпеку встановлення APK на Android

0

Останнім часом все більше користувачів скаржаться на те, що їхній смартфон підчепив вірус. Дійсно, протягом останніх місяців таке можна спостерігати і цією проблемою займаються не тільки в Google, а й сторонні компанії, які шукають вразливості в додатках, через які хакери викрадають конфіденційну інформацію. Також на днях, в Google попередили про небезпеку встановлення APK на Android. Формально, Google виділили дві причини, чому не варто цього робити і краще користуватися офіційним магазином додатків Google Play.

Перша причина полягає в безпеці Android-смартфонів та їх користувачів. В Google визнають, що підчепити вірус з офіційного магазину додатків можна, але ймовірність цього набагато менша, ніж при завантаженні додатків із сторонніх ресурсів, де додатки не проходять модерацію і відповідно, ніхто не контролює, яку саме інформацію вони збирають про користувачів додатка.

В даному випадку, ми підтримуємо позицію Google стосовно цього, але відносимося із розумінням до тих користувачів, які не можуть завантажити той чи інший додаток із офіційного магазину Google тільки через те, що він там відсутній.

Наступна причина, чому пошуковий гігант рекомендує відмовитися від прямого використання APK, це простота у завантаженні та керуванні додатком. Якщо ви користуєтеся офіційним магазином Google Play, то завантаження, керування та видалення необхідного додатка виконується в декілька натискань. Завантажуючи APK файл, вам необхідно виконати набагато більше кроків до його запуску. Крім цього, встановлені додатки таким способом, займають набагато більше місця на смартфоні, ніж при завантаженні через магазин додатків від Google.

В будь-якому випадку, послання Google цілком зрозуміле - користуйтеся тільки перевіреними додатками і у вас буде набагато менше шансів підчепити вірус на свій смартфон і таким чином, ви збережете свою особисту інформацію від розповсюдження.

Також нещодавно, було названо спосіб, за допомогою якого обманюють Android-користувачів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version