Реклама

Вчені розповіли, як батькам зблизитися з своїми дітьми

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Дослідники поділилися результатами нової роботи, в ході якої вимірювалася мозкова активність як батьків, так і дітей. В результаті вчені розповіли, як батькам зблизитися з своїми дітьми.

Відзначається, що для ефективної взаємодії з іншими людьми необхідно встановити емоційний зв’язок і швидко виявляти цілі один одного. Для цього у людей передбачена природна схильність синхронізуватися з іншими. Наприклад, люди часто починають ненавмисно наслідувати іншим – сміятися чи позіхати.

В рамках дослідження вчені вирішили перевірити, що трапляється в мозку, коли двоє людей контактують один з одним таким чином. Для цього був використаний метод інфрачервоної спектроскопії, який дозволяє виявити активність мозку при виконанні різних завдань. Дослідники вивчили, що відбувається в мозку кожного учасника роботи, порівнявши їх між собою. З’ясувалося, що синхронізація виникає у людей не тільки в один і той же час, але і в одній і тій же області мозку.

Повідомляється, що синхронізація між мізками батьків і дітей виростає, коли сім'я взаємодіє один з одним. Особливо активно це відбувається в моменти, коли батьки грають з дітьми або вирішують проблеми, наприклад, головоломки. У той же час, мізки мами і дитини синхронізуються сильніше під час розмов. У зв'язку з цим, щоб зблизитися з дитиною, згідно нейробіології, слід частіше долати труднощі за допомогою ігор або ж просто спілкуватися. Це не тільки зробить сім'ю більш згуртованою, а й розвине у дитини соціальні, емоційні та розумові здібності.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Декілька порад для продовження життя жорсткому диску

При купівлі ноутбука або комп'ютера всі звертають увагу на те, який стоїть жорсткий диск та який обсяг на ньому...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -