Home Новини сучасних технологій Відомо, чому більшість українців прагнуть використовувати незареєстровані сім-карти?

Відомо, чому більшість українців прагнуть використовувати незареєстровані сім-карти?

0

Спираючись на досвід європейських країн щодо реєстрації сім-карт, в Україні цього року також була створена електронна петиція щодо обов’язкової реєстрації сім-карт за паспортом. Збір підписів щодо даної петиції ще триває, проте підписантів поки є дуже мало. Відповідно до цього, сьогодні ми хочемо поговоримо про те, чому більшість користувачів прагнуть використовувати незареєстровані сім-карти.

Це досить складне питання навіть у країнах, де реєстрація є обов’язковою, так як є користувачі, які хочуть отримати більшу конфіденційність. Відповідно вони прагнуть придбати скажемо так «анонімні» картки і допомогти їм в цьому можуть компанії мобільних операторів, так як їм вигідно продавати якнайбільше карток.

Незареєстровані картки можна отримати за допомогою акцій мобільних операторів, а також можна отримати у формі подарунку в салонах стільникового зв’язку. Також немає гарантій, що звертаючись в салон мобільного оператора, на вас додатково не оформлять кілька контрактів, про які ви не знатимете. Тобто навіть з обов’язковою реєстрацією, уникнути «анонімних» чи «сірих» карток, ймовірно, не вдасться. І це не дивлячись на те, що у всіх країнах де реєстрація є обов’язковою передбачені штрафи за порушення даного закону.

Тепер стосовно користувачів, які купують такі незареєстровані картки. Частина таких користувачів мають на меті короткочасне її використання, до прикладу при туристичних поїздках в певній країні або ж при реєстрації на онлайн-сервісах. Інша частина користувачів хоче отримати максимальну конфіденційність та захищені дзвінки.

Також такі сім-карти використовують шахраї або ж «жартівники», які повідомляють про замінування певного закладу, тощо. Таким чином, введення відповідного закону про реєстрацію сім-карт, допомогла б уникнути ряду шахрайських дій та підвищити рівень розкриття дрібних злочинів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version