Home Новини сучасних технологій Відомо, чому додаток Приват24 хоче отримати багато дозволів на смартфоні

Відомо, чому додаток Приват24 хоче отримати багато дозволів на смартфоні

0

Велика кількість українців користується послугами найбільшого та найпопулярнішого банку України — ПриватБанк. В цього банку, з досить давніх пір присутній онлайн банкінг, який спочатку був доступний в дескоптній версії, а з часом перебрався й на смартфони на базі Android та iOS. Досить багатьох користувачів цього банку тривожить той факт, що після встановлення фірмового додатку, він “просить” велику кількість дозволів, практично на все, що можливе. Сьогодні ж стало відомо, чому додаток Приват24 хоче отримати багато дозволів на смартфоні.

1. Доступ до камери

В принципі, ту нема нічого дивного, оскільки зараз, для індентифікації в додатку можна вибирати спосіб з підтвердженням за допомогою обличчя. Крім цього, також завдяки камері можна здійснювати оплату, заходити в дескопну версію банку та багато іншого корисного за допомогою QR-коду.

2. Доступ до контактів

В даному випадку, цей доступ до контактів необхідний для того, щоб зручно і швидше здійснювати різноманітні перекази, в тому числі поповнення мобільного рахунку іншій людині.

3. Доступ до місцезнаходження

Знову ж таки, якщо надати доступ до місцезнаходження, то додаток буде показувати вам найближчі відділення банку, банкомати та термінали самообслуговування.

Також, таким чином, банк зможе підлаштувати під вас різноманітні послуги для оплати, чи це комунальні платежі, чи оплата за оренду приміщення.

4. Доступ до мікрофона

Доступ до мікрофона потрібен в тому випадку, якщо ви зв’язуєтеся з операторами техпідтримки через додаток.

5. Доступ до сховища

В даному випадку, цей доступ необхідний для повноцінної та правильної роботи додатку Приват24. Так додаток моніторить збережені логіни, кеш та журнал змін.

6. Доступ до телефону

Доступ до телефону необхідний також для технічних цілей, щоб додаток “бачив”, чи ви отримуєте сповіщення від банку, чи вам приходять смс-підтвердження та багато іншого.

Якщо вам не подобається ймовірність того, що додаток Приват24 може “шпигувати” за вами, ви можете вимкнути деякі дозволи. Єдине, не рекомендується вимикати доступ до сховища, оскільки це може негативно вплинути на функціонування додатку. Також варто не забувати, що при вимкнених дозволах, комфорт та функціонал додатку зменшиться і погіршиться.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version