Home Новини сучасних технологій Відомо, чому Facebook і Messenger сильно виснажують акумулятор смартфона

Відомо, чому Facebook і Messenger сильно виснажують акумулятор смартфона

0

Наші смартфони укомплектовані великою кількістю додатків, які часом виснажують акумулятор сильніше за інших. Найчастіше це стає помітним тоді, коли смартфон не використовується, а заряд акумулятора стрімко зменшується. Яскравим прикладом таких додатків можна назвати Facebook та Messenger, які використовують ресурси смартфона понад нормою.

Найперше, чому ці додатки так споживають енергію смартфона — фонова робота. Так, ці додатки продовжують працювати навіть тоді, коли ви їх не використовуєте. Зазвичай, в фоновому режимі вони передають та отримують велику кількість інформації із серверів Facebook. До такої інформації можна віднести: перевірка та завантаження останніх оновлень, перевірка додатків на справність та відсутність неполадок і тому подібне.

Відповідно, коли додатки проявляють таку активність, вони виводять смартфон із режиму Сну, передають дані за допомогою 4G або Wi-Fi мережі і починають навантажувати процесор, який, в свою чергу, починає також збільшувати енергоспоживання. Таким чином, ці два додатки значно зменшують заряд акумулятора. Варто не забувати, що крім Facebook і Messenger на смартфоні також присутні й інші додатки, які також працюють в фоновому режимі і також споживають заряд акумулятора, хоч і не так інтенсивно.

Завадити додаткам працювати в фоновому режимі досить складно, оскільки тоді вони будуть працювати некоректно. Єдина рекомендація, яка допоможе зменшити витрати акумулятора, це використовувати браузерні версії цих додатків. Таким чином, вони будуть функціонувати тільки після того, як ви перейдете на офіційний веб-сайт і ввійдете під своїм логіном і паролем.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version