Реклама

Відомо, чому швидко закінчується інтернет і як за цим слідкувати

Останні Новини

Ще нещодавно люди навіть і не задумувались про те, скільки витрачають інтернету на смартфоні щоб переглядати соц мережі, фільми та інший контент. Але в 2022 році ситуація дещо змінилась і оператори “не хочуть” надавати користувачам безлімітний інтернет, або просто дуже підвищують на нього ціну. Люди не хочуть переплачувати і переходять на більш вигідні тарифи, але тут і виникає проблема – інтернет закінчився дуже швидко. Сьогодні про це і хочемо поговорити, адже в більшості випадків винні самі користувачі, хоча бувають ситуації, коли це діло рук оператора.

Цікаво: Відомо, що може трапитись із користувачем під час відвідування інтернет сторінок

Перша причина закінчення Гб – це соціальні мережі. Є такі тарифи, які не витрачають мегабайти на перегляд соц мереж, але таких мало. Зазвичай, користувачі постійно в своєму профілі дивляться фото, відео, слухають музику тощо, а все це постійно витрачає трафік. Що робити щоб заощадити? Ну по-перше, слідкувати за тим, що саме та в якій кількості ви завантажуєте. А по-друге, в програмах зазвичай є функція економії трафіку. Її можна підключити в налаштуваннях.

Друга причина - ігри. Практично всі ігри на смартфонах вимагають підключення до інтернету, бо хочуть тримати зв'язок із сервером. Без підключення просто не буде функціонувати гра. Це постійне витрачання трафіку. До речі, ігри часто оновлюються, а такі оновлення займають дуже багато місця, а значить і використовують інтернет. Краще всього оновлювати такі програми через підключення до Wi-Fi.

Наступна причина - перегляд контенту. Всі відео та фільми, а також фото, які завантажує людина в інтернеті, використовують дуже багато трафіку. Але ще гірше тоді, коли ці відео відтворюються в високій якості. Вона забирає набагато швидше всі передбачені Гб і в результаті користувач залишається без інтернету взагалі. Тому, краще встановити нижчу якість і підвищувати її лише тоді, коли є Wi-Fi.

Варто знати: Безлімітний інтернет, а швидкість низька? Ось декілька причин, чому таке може статись

Фонові програми витрачають також дуже багато трафіку. Вони завантажують всі потрібні дані, оновлюються, надсилають сповіщення, а для цього потрібен інтернет. Найгірше те, що більшість із таких додатків просто не потрібні. Тому їх можна сміливо відключити і не дозволяти працювати на фоні. Щоб перевірити скільки яка програма витрачає інтернету, ми напишемо інструкцію нижче.
Остання причина, яка залежить від користувача - автооновлення. Всі програми час від часу оновлюються і роблять це автоматично. Людям так зручно, бо не потрібно постійно слідкувати за виходом нової версії, але проблема в тому, що такі оновлення розпочинаються не залежно від того, до якої мережі підключена людина. Щоб такої проблеми не було, потрібно в налаштуваннях магазину додатків змінити параметри. Для цього відкрийте Налаштування, знайдіть пункт Автооновлення програм, і виберіть там оновлення лише через Wi-fi.

Як вже говорилося раніше, виною закінчення інтернету на телефоні є не лише дії самих користувачів, а й дії операторів. Звісно, все розраховане на те, щоб більше заробити. Саме тому оператори можуть самостійно списати трафік, який залишився, щоб людина витрачала кошти на додатковий. Це робиться спеціально, а дехто навіть і не помічає.

Щоб не траплялось різних прикрих ситуацій, потрібно знати на що пішли витрати інтернету. Це можна зробити двома шляхати: або через налаштування смартфона, або на вимогу в оператора.

Перший варіант підійде в тому випадку, якщо ви впевнені, що причиною закінчення інтернету стали ваші дії. Для цього треба відкрити "Мобільні дані", тоді знайти "Передача даних", тоді "Мобільний трафік" або назву оператора. Саме в цьому пункті можна побачити скільки яка програма витрачає інтернету та за яких процесів (активних чи фонових). Тут можна й відключити роботу в фоновому режимі і встановиити ліміт на використання трафіку, що допоможе зберегти його на довше.

Цікаво: Відомо, для чого розробляють все швидший і швидший інтернет

Якщо ж ви знаєте, що не витрачали багато інтернету, але він зник, то можна в оператора замовити деталізацію, вони повинні її робити. В такий спосіб користувач зможе дізнатись куди пішов інтернет та коли.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы скрытые функции датчика приближения на вашем смартфоне

Стаття доступна українською...И снова тема смартфонов не покидает нас. Несколько дней назад мы говорили о датчиках, которые вы можете...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -