Home Новини сучасних технологій Відомо, чому смартфон може швидко розряджається

Відомо, чому смартфон може швидко розряджається

0

Смартфони постійно, навіть у режимі очікування, виконують багато функцій. Вони майже весь час підключені до інтернету, є програми, які працюють у фоновому режимі і т.д. Ну і потрібно враховувати, що людина виконує дуже багато роботи на своєму пристрої. Все це призводить до розряджання батареї. Але існують випадки, коли акумулятор розряджається аж надто швидко. Які тому можуть бути причини?

Причина перша - фонові програми. Окрім активних додатків на телефоні достатньо і тих, що працюють на фоні. Буває, що користувач вручну закриває програму, але вона все одно не завершує повністю свою роботу. Також всі полюбляють користуватись віджетами типу погоди, курсу валют і тому подібного. Це все дуже сильно навантажує пристрій, в результаті акумулятор витрачає свою енергію на не зовсім потрібні речі і швидко розряджається. Якщо ви помітили таке у своєму смартфоні, варто відключити деякі віджети і закрити фонові програми.

Цікаво: Відомо, як зі старого смартфона та телевізора зробити SmartTV

Друга причина - багатозадачність. Люди часто виконують на смартфоні одночасно багато функцій. Наприклад, сидять в інтернеті, слухають музику в Bluetooth-навушниках, в додачу роздають інтернет. Це дуже велика кількість витрачених ресурсів смартфоном, а відповідно і розряджена батарея. Краще не робити стільки всього одночасно, або ж відразу підключити до розетки смартфон. Хоча тут також може виникнути проблема в вигляді перегріву.

Третя причина - старий акумулятор. Всім відомо, що батареї в смартфонах не вічні. Вони починають здавати позиції вже через рів-півтора після покупки. Вся справа в кількості пройдених циклів. Чим більше разів телефон розрядився і зарядився, тим швидше зіпсується батарея. Те ж саме стосується експлуатації пристрою. Мало хто цікавиться правилами користування та заряджання смартфона. От наприклад, на холоді чи при сильній спеці не варто користуватись телефонами, але хто на це зважає?

Четверта причина - погана мережа. Якщо ви знаходитесь за містом чи в місцевості де поганий зв'язок (це видно по поділках на екрані), то акумулятор буде швидше сідати. Це відбувається тому, що телефон намагатиметься постійно зловити кращу мережу, а це забирає багато енергії. Можна за допомогою спеціальних додатків дивитись як далеко ви знаходитесь від найближчою станції, але це не допоможе зберегти заряд.

Остання причина - температура. Смартфони можуть сильно нагріватись коли людина грає в гру чи використовує інші тяжкі програми, або ж тоді коли заряджається. Все це нормально, якщо температура не стає аномальною. Коли ви відчуваєте, що пристрій не можливо просто тримати в руках, то відкладіть його і дайте трохи спокою. Він охолоне і продовжите роботу. В іншому випадку є великий ризик швидко зіпсувати батарею. Те ж саме і з низькими температурами. Ви помічали, що на морозі смартфон сідає швидше, а інколи і взагалі може вимкнутись за лічені хвилини? Це означає, що температура його точно не підходить. Якщо ви помічаєте, що на вулиці великий мороз, намагайтесь не користуватись технікою за межами дому, а телефон носити у кишені або сумці.

Варто знати: Декілька способів видалити непотрібні додатки на смартфоні через комп’ютер

Отож, якщо ваш смартфон почав розряджатись дуже швидко, то на це точно є якась причина. Ви можете не помічати, що користуєтесь пристроєм не за правилами, а якщо такого немає, то можливо, просто акумулятор віджив своє і варто було б його замінити.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version