Home Новини сучасних технологій Відомо, чому сучасні смартфони випускаються без роз’єму для навушників

Відомо, чому сучасні смартфони випускаються без роз’єму для навушників

0

Якщо ви слідкуєте за релізами нових смартфонів, то можливо помітили, що зараз з’явилася тенденція випуску смартфонів без роз’ємів для навушників, а саме всім відомого mini-jack 3,5 мм.

Як показує практика, останні флагманські смартфони відмовилися від цього роз’єму і велика ймовірність, що в найближчому майбутньому, смартфони з mini-jack 3,5 мм не будуть виходити. Так в чому проблема? Чому виробники смартфонів йдуть до того, щоб відмовитися від такого роз’єму? Зараз назвемо основні причини цього.

Технологія, яка вважається застарілою

Якби не було сумно, всі технології рано чи пізно стають застарілими і роз'ємів це стосується також. Останні роки добре видно, як виробники смартфонів, планшетів та іншої портативної електроніки переходять до нового роз’єму usb type-c, який може стати новим стандартом для портативної електроніки. Також можна відмітити, що останні декілька років, популярності набирає використання Bluetooth -навушників, що дійсно надає комфортний досвід використання, оскільки нема ніяких шнурків, які зв'язують ваш смартфон і навушники. Недоліки в Bluetooth -навушників також присутні, а саме якість звучання та автономність роботи. Очікується, що в найближчий час ці дві проблеми будуть вирішені.

Захист від вологи і пилу

Це напевно одна з найпопулярніших причин відмови від mini-jack 3,5 мм. Зараз набирають популярності смартфони (і не тільки), які не бояться вологи і пилу. Переваг у таких смартфонів над звичайними цілком достатньо. Якраз таки, присутність роз’єму mini-jack ускладнює розробку таких водонепроникних смартфонів, оскільки вода та пил можуть попадати в роз’єм і виводити з ладу смартфон або іншу портативну електроніку. Відповідно, щоб покращити можливості своїх пристроїв, виробники почала відмовлятися від mini-jack 3,5 мм.

Більше місця під панеллю смартфона

Очікувано, що роз’єм займає внутрішній простір під кришкою смартфона і не дозволяє виробникам збільшити акумулятори. Крім акумуляторів, нові смартфони можуть отримувати нові механізми, які покращують можливості смартфона і в загальному задоволення від користування пристроєм.

Ми назвали тільки найпопулярніші причини відмови від mini-jack, хоча в кожного виробника смартфонів можуть бути на це свої причини. Не варто очікувати, що флагманські смартфони повернуться до використання цього роз’єму. Навіть можливо, що в найближчі роки бюджетні смартфони також позбудуться mini-jack 3,5 мм.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version