- Реклама-
Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Відомо, чому українці так часто страждають від схем шахраїв

Відомо, чому українці так часто страждають від схем шахраїв

0
65
Відомо, чому українці так часто страждають від схем шахраїв

Кругом постійно говорять про шахраїв, які працюють всюди: на вулиці, в інтернеті, по телефону тощо. Проблема в тому, що скільки б не розповідали в новинах історій про жертв шахрайських схем, люди чомусь продовжують бути надто довірливими і не боятись натрапити на небезпеку. А є і взагалі такі, які рахують, що зловмисники не зможуть ніяк їх обдурити і просто сміються з усієї подібної інформації. Справа в тому, що світ не стоїть на місці, усе з часом розвивається і змінюється. З однієї сторони це на краще, а от з іншої, з’являється ще більше небезпек, які ніколи не знаєш де зустрінеш. Сьогодні поговоримо про причину, чому українці так часто потрапляють в “капкан” до шахраїв.

Насправді, проблема лише одна - необізнаність в сфері кібербезпеки. З кожним роком в світ виходить все більше смартфонів, ноутбуків, смарт-годинників і інших пристроїв. Інструкції по користуванню є в кожному і то дуже детальні та зрозумілі, з наглядними прикладами та картинками. А ви бачили хоча б одну інструкцію з безпеки? Хтось читав про те, як себе убезпечити від злому та обману? Навряд чи. Справа в тому, що люди не бачать сенсу сильно вникати в питання кібербезпеки. Вони думають, що ця інформація їм не потрібна, вона зайва, адже хто може хотіти пограбувати звичайного середньостатистичного громадянина. Саме цим і користуються шахраї. Вони знають, що впливові заможні люди витрачають дуже багато сил на те, що бути в повній безпеці, а от звичайні особи цим не переймаються, тому і страждають від різних схем обману.

Цікаво: Українцям розповіли, як зрозуміти шахрайську аферу по телефонній розмові

Кожен, хто користується інтернетом, смартфоном, банківськими картами, повинен розумітися в темі кібербезпеки. Вам не потрібно чекати поки хтось це зробить замість вас. Ні в школах, ні в університеті, ні на роботі - ніде не будуть вчити, як правильно захищати себе від шахраїв. Єдині, хто можуть допомогти не постраждати від зловмисників, це ви ж самі.

Зайдіть в інтернет та пошукайте будь-яку інформацію про шахрайські схеми, про те, як від них захиститись, про те, де не потрібно розповсюджувати свої дані та на які телефонні дзвінки не можна реагувати. Часто буває, що людина мимовільно сама передає особисту інформацію зловмиснику, йому навіть і зусиль великих не треба прикладати. Якщо ви робите часто оплати в інтернеті в онлайн-магазинах, то уважно відбирайте сайти, вони мають бути перевірені. Є випадки, коли люди заходили на сумнівне посилання, там вносили свої дані, а виявлялось, що по ту сторону сидів шахрай, який тільки і чекав, щоб хтось став жертвою.

Не варто відмовлятись від сучасної техніки, адже вона усім спрощує життя, просто потрібно ретельніше читати і поглиблювати свої знання в питанні кібербезпеки. Також треба створювати будь-які додаткові захисти на пристроях, а не користуватись лише тими, які пропонує виробник, а ще звертати більше уваги коли і кому ви повідомляєте особисту інформацію. І не забудьте потурбуватись про літніх людей. Вони не так добре розбираються в сучасних технологіях і навіть уявлення не мають про різні шахрайські схеми. Зловмисники це знають і часто користуються. Тому, коли дізнаєтесь якусь нову інформацію про кібербезпеку, обов'язково передайте її всім близьким друзям, рідним та старшим людям.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS