Home Новини сучасних технологій Відомо, чому в першому смартфоні від Apple не було функції “копіювати-вставити”

Відомо, чому в першому смартфоні від Apple не було функції “копіювати-вставити”

0
Відомо, чому в першому смартфоні від Apple не було функції "копіювати-вставити"

Всі зараз знайомі із продукцією від Apple. Хтось нею користується, хтось ні, але в світі практично не залишилось людей, які б не чули цього виробника. Apple славиться своїми техгологіями, унікальними функціями пристроїв та стильним дизайном. Кожне нове покоління смартфонів чи планшетів краще за попереднє і приваблює багато уваги в свою сторону. От наприклад, зараз всі говорять про майбутні iPhone, які будуть мати 8К екрани та інші надсучасні функції. А от самий перший телефон від Apple не мав навіть елементарного – кнопки “Копіювати” та “Вставити”. Тяжко в це повірити? Нам також, але ми вирішили розповісти історію та причину такої недопрацьовки.

Про створення першого iPhone нам розповів колишній інженер компанії Кен Косієнда. Він був одним із провідних працівників і до розробки першого телефона працював над створенням браузера Safari. Зрозуміло було, що і до створення iPhone він буде причетний та займати в цьому процесі важливе місце. Так от, насправді в першому iPhone не було звичнох та потрібної нам всім функції "Копіювати-вставити" просто із-за того, що в розробників не було часу її створювати. Вона працює не так легко як здається, тому і з'явилась лише в третьому поколінні телефонів від Apple.

Цікаво: Як керувати дозволами додатків на iPhone

Косієнда розповідає, що для створення функції Копіювати та Вставити треба було більше часу ніж очікувалось і тому, розробники про неї задумались пізніше, ніж презентували перший телефон. Спочатку Косієнда винайшов "текстову лупу для збільшення". Саме вона повинна була грати найважливішу роль у копіюванні тексту та вставці його у інший документ. Але проблема була в тому, що коли користувач наводив курсор на потрібне місце, то сам курсор переміщався лише після того, як людина забирала руку. Така технологія не підійшла розробникам. ПІзніше Косієнді довелося винайти "Журнал історії дотиків" для редагування тексту. Саме це дозволило системі ставити курсор там де хотіла людина за мілісекунди. Це і стало початком наявності функції "Копіювати-вставити" на iPhone. Компанія навіть коли презентувала свій iPhone 3GS, вказала на наявність нової можливості.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version