Home Новини сучасних технологій Відомо, чи безпечно користуватися смартфон, який не отримує оновлення безпеки

Відомо, чи безпечно користуватися смартфон, який не отримує оновлення безпеки

0

Оновлення безпеки – питання, яке турбує багатьох користувачів смартфонів. Особливо тих, які користуються своїми ґаджетами досить довго і навіть після закінчення програмної підтримки виробників. В наш час, безпека пристроїв є одним із важливих моментів захисту своєї конфіденційної інформації, так як наші смартфони знають про нас практично все. Зловмисників щораз стає більше, та й методи їхні все більше вдосконалюються та адаптуються до нових умов. Тому питання безпеки та можливості використання смартфона без оновлень безпеки постає досить гостро.

Давайте розберемо, чи варто користуватись смартфоном без оновлень безпеки та які ризики таке користування приносить.

Цікаво: Як поділитися своїм Wi-Fi через QR-код на Android.

Якщо перейти одразу до суті, то використовувати смартфони без оновлень безпеки не варто. Як ми зазначали вище, найперше це може призвести до викрадення особистої інформації, а також і конфіденційних даних. Зокрема, даних банківських карт, тощо. Не отримуючи оновлення, з вашого облікового запису може відбутись витік інформації, чим і скористаються шахраї для своїх корисливих цілей. Відбутись це може через помилки в операційній системі, на виправлення яких і спрямовані пакети оновлень безпеки. Тобто не оновлюючись, ви самі наражаєте себе на небезпеку.

Ну і звісно, рекомендується дотримуватись правил цифрової гігієни. Добре слідкуйте за тим, яке програмне забезпечення ви встановлюєте на свій пристрій та завантажуйте додатки лише із перевірених джерел.

Цікаво: Google буде надійно захищати дані в своїх додатках.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version