Реклама

Відомо, чи можна користуватися в одному телефоні двома обліковими записами Viber

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Більшість людей подумає – навіщо комусь заводити два профілі у Viber. Повірте, бажаючих вистачає. Наприклад, один – лише для робочих питань, інший – особистий. Таку можливість надають смартфони з подвійною SIM-картою. Тобто, зареєструвати два профілі, маючи дві «сімки» в телефоні, Ви зможете. А от як створити два додатки і входити в них окремо – це питання.

Насправді варіанти вирішення цієї проблеми існують. По-перше, є спеціальні додатки, розроблені для цих цілей, по-друге – є вбудована функція у пристроях, яка допоможе також використовувати два облікові записи Viber. Щоб читачі статті не сказали, що занадто складно все це для розуміння, спробуємо максимально спростити пояснення та надати Вам одну корисну пораду.

Цікаво: Українцям розповіли про можливості Viber щодо захисту конфіденційності в месенджері.

Використання двох Viber за допомогою спеціальних додатків

На прикладі програми Parallel Space

Запропонований додаток популярний серед користувачів, та на сьогодні вже досить відомий. Його назва – Паралельний простір – говорить сама за себе. Він дає змогу дублювати кілька програм. Широкі можливості додатку дозволяють користувачам дублювати та використовувати на одному пристрої облікові записи в соціальних мережах, таких як Instagram та Facebook, в месенджерах WhatsApp та Telegram. Не є виключенням і Viber. Додаток дозволить Вам використовувати два облікові записи на одному пристрої.

Програма Parallel Space розроблена таким чином, що сумісна з багатьма додатками. Не дивлячись на її багатопрофільність, Ваш смартфон також має відповідати певним вимогам:

  1. Ваш смартфон має мати не менше 15 Мб вільної пам’яті та 1 Гб оперативної пам’яті.
  2. Операційна система має бути версії Android 4.0.3 або ще новіша.
  3. Ваш смартфон має дві SIM- карти та різні з’єднання - для того, щоб зареєструвати другий обліковий запис Viber.

Якщо Ваш смартфон відповідає перерахованим вимогам, то далі приступаємо до встановлення та налаштування безпосередньо додатку:

1. Завантаження програми на смартфон.

Знайдіть додаток Parallel Space у магазині додатків та натисніть «Завантажити». Коли закінчиться процес установки, натисніть «Відкрити». Програма запропонує умови, з якими Вам необхідно погодитись. Додаток є безкоштовним.

2. Створення простору подвійних облікових записів.

Для того, щоб додаток Viber потрапив до подвійного простору, необхідно його туди підключити. Для цього, входимо до встановленого додатку Parallel Space, обираємо Viber зі списку запропонованих програм та натискаємо «Додати». Одна дія – і додаток потрапив у «паралельну реальність» подвійних профілів.

Цікаво: Названо 12 корисних функцій Viber, якими ви не користувались раніше.

3. Завершальні дії у Viber.
Тепер переходимо до додатку Viber та отримуємо доступ до обох облікових записів на Вашому пристрої. Все – користуйтеся задля зручності. Як бачите, все просто і зрозуміло – впорається навіть людина, далека від технологій.

На прикладі додатку Clone

Назва програми «Клон» говорить також сама за себе. Цей додаток, аналогічно до попереднього, дозволить запускати обидва Ваших профілі Viber на одному пристрої. Повна назва програми Clone App – App Clones & Dual App, та знаходити її потрібно так само у Play Store. Щоб програма запустилася на Вашому пристрої, необхідно мати ОС Android версії 4.4 і вище. Які можливості додатку:

  1. Він створює клони як додатків соціальних мереж – Facebook, Instagram, так і відомих месенджерів – Viber, WhatsApp, WeChat, інші.
  2. Програма створює додатковий рівень захисту Ваших переписок.
  3. Доступні різноманітні додаткові опції – кольорові теми для програм, що обслуговуються додатком, блокування тощо.
  4. Програма безкоштовна, але деякі опції преміум-класу потрібно оплачувати.

А тепер перейдемо до опису, як встановити та налаштувати CloneApp.

1. Встановлення.

Увійдіть в магазин додатків, знайдіть необхідний додаток та натисніть «Завантажити». Усі додатки в офіційному магазині перевірені, тому шкоди Вашому пристрою ніякий з них принести не може – будьте впевнені. Після закінчення встановлення, натисніть «Відкрити».

2. Створіть клона.

Як програма відкриється, знайдіть у ній опцію «Клонувати додаток». Аналогічно, як і в попередньому прикладі, Вам буде наданий перелік доступних програм для клонування. Оберіть необхідний Viber та клонуйте його. Все елементарно просто.

3. Як можна використовувати.

Ця програма пропонує два варіанти – на Ваш вибір. Або Ви встановлюєте створеного клона Viber на смартфон і у ньому налаштовуєте та користуєтеся другим обліковим записом. Інший варіант - запускаєте його з програми Clone і також підключаєте другий профіль Viber.

Резервні копії Viber

Перейдемо до другої частини нашої статті – резервного копіювання. Його Ви можете робити за допомогою спеціального додатку. Якого саме - опишемо згодом. Резервна копія зберігає та захищає Ваші переписки та великі об’єми необхідної інформації, яка зберігається у Viber.

Дехто вважає, що це не потрібно робити. З власного досвіду можу сказати, що необхідність захисту даних від втрати існує. У мене особисто форс-мажорні обставини призвели до екстреного перезавантаження додатку на інший смартфон, і при цьому всі переписки були втрачені. Інформація, яка у них зберігалася, пізніше була дуже необхідна і відновлення її зайняло чимало часу та ресурсів. Тому, якщо Ви активний користувач Viber, ще й в робочих питаннях, то обов’язково створюйте резервну копію.

Для цих цілей добре застосовувати додаток MobileTrans - WhatsApp Transfer. Він гарно себе зарекомендував. Програма використовується, в тому числі, і для створення резервних копій Viber. Функції додатку дозволяють зберігати історію чатів, навіть групових, документи, фото, відео-файли тощо. Зробити копію елементарно просто одним рухом. А згодом, при необхідності, Ви зможете встановити її на свій iOS-пристрій та відновити чати.

Цікаво: Декілька правил, як синхронізувати повідомлення у Viber на телефоні і комп’ютері.

Ось покрокова інструкція Ваших дій:

1. Підготовка до резервного копіювання.

Для початку завантажте програму MobileTrans - WhatsApp Transfer на свій iOS-пристрій. За допомогою кабелю під’єднайте пристрій до Вашого ПК і після цього відкрийте додаток. У ньому оберіть опцію «Резервне копіювання та відновлення», далі «Резервне копіювання та відновлення програми». В бічному меню оберіть Viber.

2. Процес створення копії чатів Viber.

Один клік – натискання кнопки «Резервне копіювання» - і усі Ваші переписки Viber з різноманітними прикріпленнями почнуть зберігатися на Вашому ПК. Через деякий час (який залежить від кількості інформації, яку необхідно зберегти) резервне копіювання завершиться і Ви можете від’єднати кабель.

3. Процес зворотнього встановлення резервної копії при необхідності.

Якщо у Вас виникла потреба у відновленні переписок Viber на Вашому телефоні чи іншому пристрої, то спершу так само під’єднайте його до Вашого ПК. Далі відкрийте додаток MobileTrans та оберіть опцію «Відновити» та програму Viber. Далі програма запропонує Вам раніше створену резервну копію, або список, якщо вона була не одна. Оберіть необхідну та запустіть процес відновлення, по завершенню якого від’єднайте пристрій від ПК. Все – усі чати і уся необхідна інформація знову з’явиться у Вас в телефоні.

Маємо велику надію, що стаття була корисною для Вас та допомогла у вирішенні поставлених задач.

Цікаво: Українцям розповіли, як правильно повністю видаляти повідомлення у Viber.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Украинцам рассказали, как найти скрытую камеру наблюдения в съемной квартире

Стаття доступна українською...Бывают случаи, когда вы едете в рабочих или туристических целях в другой город на несколько дней и...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -