Реклама

Відомо, чи можна з смартфону викрасти гроші через NFC

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Ми живемо в столітті розвитку, щодня виникає щось нове, цікаве і спростовує нам існування. Всім відомо про новий спосіб оплати через NFC, програма яка працює через смартфон і оплачує будь-які продукти чи квитки і багато іншого лише одним дотиком до терміналу.

І багато хто почав замислюватися, а чи не можуть цим скористатися шахраї, і чи є ця програма дійсно безпечною!? Давайте ж поговоримо з вами про це.

Найчастіше ви задаєте питання щодо шахраїв в громадському транспорті, адже вам доводиться підносити свій розблокований гаджет до незнайомого вам терміналу, а раптом це не "той" термінал що потрібно!? Насправді, це просто неможливо, хоть теорія така існує, але її не підтвердили, адже по-перше, власний термінал це дуже дорого коштує, і шахраям це не вигідно.

Цікаво: Цікаві функції NFC модуля про які ви не знали.

По-друге, для того щоб відбулася оплата необхідно декілька секунд чекати з розблокованим смартфоном. І останнє, це пароль на банківській карті, без вашого підтвердження ніякі кошти не знімуться. Як бачите є безліч причин, щоб не хвилюватися, що в громадському транспорті вас зможуть обікрасти з допомогою NFC.

А як же оплата в магазині? Все просто, тут це не можливо через високу сертифікацію безпеки, кожен термінал магазину залишається в базі і відстежується певним банком, в принципі так працює кожен термінал.

А от уже інша справа, якщо ви втратили свій смартфон, але і тут шахраям не дуже вдасться вас обікрасти, хіба лише у вас немає паролів, блокувань, відбитку пальця чи розпізнавання обличчя. Завжди намагайтеся забезпечити свій смартфон цими функціями, адже невідомо, що може бути завтра. І тут ви подумали що все, якщо немає ніяких блокувань і ви втратили смартфон не спішіть засмучуватись, адже ліміт в банку ніхто не відміняв, шахраї може й зможуть зняти гроші, але в певній кількості, і в принципі вичислити його буде не складно.

Ви ще сумніваєтеся в безпеці NFC? Не варто, адже це одна із самих безпечних програм. Так приємно знати, що піклуються не лише про наш комфорт, але і безпеку.

Отже, не завжди те що здається нам підозрілим може нашкодити, використовуйте NFC з упевненістю, адже наш час найдорожчий скарб і його потрібно економити.

Також нещодавно, українцям розповіли, як правильно оплачувати покупки смартфоном з NFC-чіпом.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

3 найкращі смартфони з топовою камерою для блогерів

Останні 2 роки можна спостерігати за тим, як флагманські смартфони отримують неймовірні камери, які, за якістю отриманих фото, майже...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -