Реклама

Редактор Wikipedia заарештований у Білорусі

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Редактора російської Вікіпедії заарештували за редагування енциклопедії в союзній білорусі. Його звуть Марк Берштейн, і він мав понад 200 редагувань статей, записаних у його профілі. Вважався одним із 50 найвидатніших редакторів російськомовної Вікіпедії.

Арешт був наказаний Головним управлінням по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією Білорусі (ГУБОПіК) і відбувся після того, як особисті дані Берштейна, такі як його профілі в соціальних мережах та місце роботи, були розкриті у власному телеграм-каналі Управління. Відео арешту опубліковано на цьому ж каналі.

Берштейна, згідно із зображеннями в Telegram ГУБОПіку, звинувачують у «розповсюдженні неправдивої антиросійської інформації», хоча офіційного звинувачення агентство не висувало. За словами білоруського видання «Зеркало», владу підштовхнули його правки до статей у російськомовній Вікіпедії про війну в Україні.

Його профіль у Вікіпедії заблокували на невизначений термін, а на російському каналі Вікіпедії в Telegram користувачам з Білорусі та Росії порадили приховувати особисті дані та редагувати статті про війну з вторинних акаунтів і за допомогою VPN, щоб приховати походження.

Білорусь є вірним союзником Росії і запропонувала матеріально-технічну підтримку під час російського вторгнення в Україну.

росія посилила контроль за свободою вираження поглядів, щоб зберегти контроль над розповіддю про війну, а затримання редактора Вікіпедії в сусідній союзній країні за тексти російською є частиною низки подій. Комунікаційне агентство Роскомнагляд щойно заблокувало Instagram і вже погрожує заблокувати Вікіпедію через російськомовну сторінку про вторгнення в Україну. Минулого тижня президент росії підписав закон, який карає людей, які поширюють «фейкові новини», до 15 років позбавлення волі.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названо 5 причин чому не варто переходити з Android на iPhone

Багато хто помилково думає, що кожний користувач Android мріє обзавестись новеньким iPhone. На практиці справа виглядає інакше: багатьом дійсно...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -